Malzemeler: √ 2 adet yumurta √ Yarım su bardağı toz şeker √ Yarım su bardağı yoğurt √ Yarım çay bardağı süt √ 2 çorba kaşığı sıvı yağ √ 100 gram tereyağı √ 2 su bardağı un √ 1 paket kabartma tozu √ 1 paket vanilya √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı taze yaban mersini Yaban Mersinli Muffin …
Devamını oku »Tarifler
Pideli Bonfile Şeritleri
Malzemesi 500 gram dana bonfile (baş kısmı)30 gram tereyağı Pideli Bonfile Şeritleri Tarifi; Bonfileyi parmaktan biraz daha uzun şeritler halinde kesin. Tereyağını kızdırıp bonfileleri kızartın. Tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alın. Servis etmeden önce pide ekmeğini yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Etleri de pidelerin üzerine serpin. Fırında ısıttıktan sonra arzunuza göre domatesli sos eşliğinde servis yapın.
Devamını oku »Dağ Çileği Reçeli
(4 Kişilik) Hazırlanma Süresi: 2 Saat 30 Dakika Pişirme Süresi: 20 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 1 kilogram dağ çileği 1 kilogramtoz şeker 1 adet limon Dağ Çileği Reçeli Tarifi: Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Süzerek bir tencereye koyun. Üzerine şeker ekleyip bir defa karıştırın. Karışımı 2 saat dinlendirin. Yarım limonun suyunu ilave ederek 1 taşım kaynatın. Reçelin üzerine …
Devamını oku »Portakallı Pelte
Malzemeler 2 adet portakal 2 bardak su 2 çorba kaşığı buğday nişastası 4 çorba kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı toz zencefil Portakallı Pelte Tarifi; Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince tarafı ile kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker, zencefil ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar …
Devamını oku »Fava
Malzemeler 200 gram kuru bakla içi 1 tutam dereotu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Fava Tarifi: 200 gramkuru bakla içini 2 saat süre ile suda bekletin. Suda beklettikten sonra baklayı 4 bardak su ile haşlayın. Haşlama esnasında gerekli olan baharatları ilave edin, özleşene kadar …
Devamını oku »Balık Kokoreç
Malzemeler 1 adet levrek fileto 4 adet mantar Yarım kilo kuru soğan 1 adet sivri biber Yeteri kadar kekik, pul biber, tuz Balık Kokoreç Tarifi: Balığı kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemelerle harmanlayıp teflon tavada soteleyin.
Devamını oku »Nohutlu Salata
Nohutlu Salata (4 Kişilik) Hazırlama Süresi: 1 Saat Pişirme Süresi: 25 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri …
Devamını oku »Taneli Sebze Çorbası
Malzemeler 1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 1 sap pırasa 2 adet domates 2 yemek kaşığı ince bulgur 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kuru nane Taneli Sebze Çorbası Tarifi: Kereviz, havuç ve pırasayı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını tencereye alıp sebzeleri biraz kavurun. Domatesi ekleyip, kırmızı mercimek ve bulguru ilave …
Devamını oku »Bulgur Pilavı
(4 kişilik) Hazırlama Süresi: 45 Dakika Pişirme Süresi: 25 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 1 su bardağı bulgur 2 adet domates 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı salça 2 diş sarımsak Tuz Pul biber Kuru reyhan Bulgur Pilavı Tarifi: Soğanı ve sarımsakları ince kıyın, …
Devamını oku »Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava
Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet küçük boy kırmızı kuru soğan 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet levrek fileto 100 gram patates Yeterli miktarda zeytinyağı, köri tozu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber Balık marine sosu: 100 gram un 50 gram nişasta 10 gram kabartma tozu 1 adet soda Yeteri kadar tuz …
Devamını oku »