Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

 Malzemesi

50 gram tereyağı
500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates püresi
3-4 adet yeşil biber
Tuz, karabiber
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 su bardağı sıcak süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi;

Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı ile birlikte
pembeleşene dek kavurun. Eti ve doğramış yeşil biberi ilave edin. Etler suyunu salıp çekince küp şeklinde doğranmış domatesleri, domates püresini ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın. Etleri yumuşayınca kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Patlıcan beğendi için közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup limon suyu ilave ederek çatalla ezin. Kalan tereyağını Miray Beyaz tencerede eritip unu kavurun. Unun topaklaşmamasına özen göstererek sıcak sütü ekleyerek karıştırın. Beşamel kıvamına gelince közlenmiş patlıcanı
ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve karabiberini ilave edip tatlandırın. Beğendinin üzerine etli karışımı yayın. İsteğe göre tereyağında kavrulmuş domates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

OKU ➤  Soslu Bonfile

Bir Yorum

  1. Bende bir beceremem tutturmayı…Hemen evdeki dtmeoas erndemle denemeliyim ))Ellerine sağlıkk ))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir