Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 269)

Tarifler

Dört Mevsim Salatası

Malzemeler 5 adet patates 2 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar 2 yumurta 1 çay bardağı mısır 1 limon 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Dört Mevsim Salatası Tarifi: Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğra­nır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer …

Devamını oku »

Soslu Makarna

Malzemeler 1 paket sebzeli makarna Sos için: 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Karabiber, tuz, kırmızıbiber 10 adet mantar 1 çorba kaşığı nişasta Soslu Makarna Tarifi: 1 paket sebzeli makarnayı haşlayıp süzdürün. Soğanı, sarımsağı ve mantarı ince ince doğrayın. Üzerine köri, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ilave edip, hepsini birlikte kavurun. Diğer tarafta nişastayı sulandırın,  kavrulan malzemelere …

Devamını oku »

Ispanaklı Tavuk Sarma

Malzemesi • 750 gram büyükçe dövülmüş tavuk bifteği • 300 gram ıspanak • 1 adet kuru soğan • 100 gram taze kaşar • Tuz, karabiber • Yarım çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin: • 1 adet kuru soğan • 1 adet kırmızı biber • 2 adet domates • Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi: 1.Ispanakları yıkayın. …

Devamını oku »

Somon ve Mantarlı Tart

Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı soğuk su 200 gr somon fileto (ince dilimlenmiş) 1 paket mantar (küp doğranmış) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay kaşığı karanfil 1\2 çay kaşığı muskat 1\2 çay bardağı krema 1 çay bardağı eski kaşar (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Somon ve Mantarlı …

Devamını oku »

Erişteli Yoğurt Çorbası

Malzemesi • 1 su bardağı erişte • 2 su bardağı süzme yoğurt • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın sarısı • Tereyağı • Tuz, pul biber, nane • Yeteri kadar et suyu Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi: Tencerede et suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ardından tuz …

Devamını oku »

Ton Balıklı Salata

Malzemeler 1 orta boy göbek salata 1 kutu konserve ton balığı 1 Kase Yoğurt 1 domates 1 salatalık 1/2 demet taze soğan tuz karabiber Mısır Ton Balıklı Salata Tarifi; İyice yıkanmış göbek salata ince ince doğranır. Domates, salatalık ve taze soğan ince doğranır. Ton balığının yağı ve su­yu süzülür. Derin bir kâsede yoğurt ilave edilip iyice karıştırı­lır. En üstü mısır …

Devamını oku »

Taze Baklalı Fava

Malzemesi: Yarım kilo bakla Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 adet kesme şeker 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Taze Baklalı Fava Tarifi: Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi …

Devamını oku »

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Malzemeler 1 adet büyük levrek 100 gram mantar 100 gram balık suyu 50 gram soğan 50 gram kaşar peyniri 50 gram margarin Tuz, defneyaprağı Beşamel sos için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Levrek Sarması (Girit Mutfağı) Tarifi: Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın. Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın. Bir tavada margarini …

Devamını oku »

Balkabaklı Patates Dolması

Malzemeler 12 adet patates 500 gram balkabağı 250 ml. sebze suyu 500 gram mantar 3 adet taze soğan 50 gram hindi pastırması Sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Balkabaklı Patates Dolması Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Balkabağını küp şeklinde doğrayın. 250 ml. sıcak sebze suyunda haşlayın. Kabukları soyulan patatesleri uzunlamasına yarıya bölün. İçlerini oyun. Oyulan patates içine balkabağını ilave edin. 50 …

Devamını oku »

Kaymaklı Cheesecake

Malzemeler:  • 2 paket burçak bisküvi • 100 gram ufalanmış damat kurabiyesi (Çamlıhemşin yemekleri Damat Kurabiyesi tarifine bakabilirsiniz…) veya sade pandispanya • 30 gram tereyağı • 1 kahve fincanı süt • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Peynirli karışım için: • 600 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı kaymak • 4 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • …

Devamını oku »