Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 265)

Tarifler

Brokolili Tavuk Çorbası

  Malzemeler: √ 300 gram haşlanmış tavuk eti √ 1 adet soğan √ 2 çorba kaşığı zeytinyağı √ 1 çorba kaşığı acı biber sosu √ 200 gram brokoli √ 6 su bardağı tavuk suyu √ Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Brokolili Tavuk Çorbası Tarifi; Soğanı kıyıp zeytinyağında kavurun. Acı biber sosunu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. …

Devamını oku »

Yer Fıstıklı Kurabiye

  Malzemeler √ 225 gram tereyağı √ 3 çorba kaşığı taneli fıstık ezmesi √ 225 gram un √ 50 gram mısır unu √ 115 gram pudra şekeri Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi; Fırını 180 derecede ısınmaya alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve fıstık ezmesini kabın içinde karıştırın. Un çeşitlerini ve şekeri ilave edip kurabiye hamurunu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp avucunuzun içinde …

Devamını oku »

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemeler: √ Yarım su bardağı kırmızı mercimek √ Yarım su bardağı sarı mercimek √ 1 tatlı kaşığı zerdeçal √ 3 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) √ 30 gram tereyağı √ 1 adet havuç √ 1 adet soğan √ 1 adet küçük boy patates Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi; Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Soyulup dörde bölünmüş soğan, …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Çipura

(2 Kişilik) Hazırlanma Süresi: 45 Dakika Pişirme Süresi: 35 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemesi: 2 adet temizlenmiş çipura 2 adet kuşbaşı doğranmış patates 3 diş sarımsak 1 adet yeşil dolma biber 1 adet kırmızı dolma biber 1 adet sarı dolma biber 10-15 adet arpacık soğanı 10 adet kiraz domates 1 adet defneyaprağı 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber …

Devamını oku »

Karışık Baklagiller Yemeği

Malzemesi: 1 çay fincanı kuru fasulye 1 çay fincanı barbunya 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı domates salçası 2-3 adet domates Yarım limon suyu 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane Yeteri kadar tuz Karışık Baklagiller Yemeği Tarifi: …

Devamını oku »

Somonlu Noddle Çorbası

Malzemeler: √ 1 adet orta boy havuç √ 300 gram somon balığı √ 1 adet orta boy kabak √ 1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber √ 30 gram noddle (ince makarna) √ Birkaç dal semizotu √ 1 adet zencefil √ 1 tutam zerdeçal √ 2 çorba kaşığı zeytinyağı Somonlu Noddle Çorbası Tarifi; Havucu, kabağı ve dolmalık biberleri zar şeklinde …

Devamını oku »

Terbiyeli Sulu Köfte

  Malzemeler: • 300 gram kıyma • 1 kahve fincanı ince bulgur • 1 adet küçük boy soğan • 1 adet yumurtanın akı • 1 çorba kaşığı kırık pirinç • 10 dal kıyılmış maydanoz • Tuz, karabiber, kimyon • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 1 dal kereviz yaprağı • 30 gram tereyağı • …

Devamını oku »

Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması

Malzemeler Yarım çay kaşığı tarçın1 adet portakal 2 çorba kaşığı toz şeker ¾ çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu Yarım demet nane Tuz Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması Tarifi; Kestanelerin karnından bıçakla çizik atın ve haşlayın. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını alın. Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları …

Devamını oku »

Kirazlı Tartöletler

Malzemeler 150 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı fındık tozu 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı su Aldığı kadar un Kreması için: 2 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1  paket vanilya 400 gram kiraz 1 yemek kaşığı yeşil fıstık …

Devamını oku »

Buğday Salatası

Malzemeler • 1 su bardağı haşlanmış buğday • 4-5 adet yarı kurutulmuş domates • 1 çorba kaşığı kapari turşusu • Birkaç yaprak taze ve bebe ıspanak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi Buğday Salatası Tarifi: Diri kıvamda haşlanmış buğdayı çukur bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle karıştırın. Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra istediğiniz …

Devamını oku »