Malzemesi 1 adet ayva 1 litre süt 200 gram şeker 1 bardak ılık su 50 gram nişasta 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya Kupta Ayvalı Keşkül Tarifi; Sütü kaynatın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Su, nişasta ve yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırın. Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça yedirerek karıştırmaya devam edin. 4-5 dakika daha kaynatın. Salep kıvamına geldiğinde …
Devamını oku »Tarifler
Peynir Kremalı Ayva Tatlısı
Malzemesi 2 adet büyük ayva 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu 10-12 adet küçük beze 250 gram labne peyniri 30 ml. likit krema Peynir Kremalı Ayva Tatlısı Tarifi; Ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kenarlı bir kaba yerleştirin. Su, şeker, limon suyu ve ayva çekirdeklerini ilave edin. Ağır ateşte ayvalar …
Devamını oku »Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa
Malzemesi 1 adet ayva 1 kilo pırasa 3 diş sarımsak Yarım bardak zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 baş soğan 2 çay kaşığı şeker 2 adet olgun domates 1 adet limon Tuz Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa Tarifi; Ayvayı haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Pırasanın baş ve yeşil kısımlarını keserek 2-3 kat soyun. Yıkayıp 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak birer taraflarından derinlemesine yarılarına kadar …
Devamını oku »Kadayıfta Ayvalı Pilav
Malzemesi 1 adet ayva 250 gram tel kadayıf 250 gram tereyağı 2 bardak pirinç 250 gram koyun eti 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet orta boy havuç 1 baş soğan 1 paket çam fıstığı 2 adet domates 100 gram yağ Tuz, karabiber Kadayıfta Ayvalı Pilav Tarifi; Eti haşlayın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suda ıslatın. Havucu kibrit çöpü, …
Devamını oku »Ayvalı Sebze Salatası
Malzemesi 2 adet ayva 2 adet havuç 1 adet orta boy kereviz 100 gram çekilmiş ceviz Yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 adet limonun suyu Tuz Ayvalı Sebze Salatası Tarifi; Ayvaları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup bir büyük kaseye iri iri rendeleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Havuçları ve kerevizi temizleyip yıkayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip ayvalara …
Devamını oku »Fransız Tostu
Malzemeler: √ 8 adet tost ekmeği √ 2 yemek kaşığı tereyağı √ 2 adet yumurta √ 1 su bardağı süt √ Yarım su bardağı toz şeker √ 1 paket vanilya √ 1 su bardağı labne peynir √ Çeyrek su bardağı damla çikolata √ Yarım çay bardağı portakal suyu √ 1 adet dilimlenmiş muz √ Üzerine serpmek için toz tarçın Fransız …
Devamını oku »Köfteli Spagetti
Malzemeler: Köfte için: √ 300 gram az yağlı dana kıyması √ 3 yemek kaşığı galeta unu √ 2 tepeleme çay kaşığı Dijon hardalı √ 1 tatlı kaşığı kuru kekik √ 1 tatlı kaşığı kıyılmış kuru biberiye √ 1 adet yumurta √ Taze çekilmiş karabiber √ Tuz √ Kızartmak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için: √ 2 yemek kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »Pesto Çorbası
Malzemeler: √ 1 demet fesleğen √ 1 kahve fincanı dolmalık fıstık √ 1 kahve fincanı zeytinyağı √ 6 su bardağı et suyu √ Tuz, taze çekilmiş karabiber Üzeri için: √ 1 kase labne peyniri √ 3 diş sarımsak Pesto Çorbası Tarifi; Fesleğeni yıkayıp süzdükten sonra mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstığı ve azar azar zeytinyağını ekleyerek macun kıvamında ezin. Fesleğen …
Devamını oku »Ton Balıklı Hamurlu Keseler
Malzemeler • 1 kase konserve ton balığı • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 2 dal kıyılmış dereotu • 1 adet kekikli hamur (Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamuru aynen uygulayın) Ton Balıklı Hamurlu Keseler Tarifi: Kekikli ve Lorlu Ekmekler tarifindeki hamurun dinlenme aşamasını aynen uygulayın. Hamur yeterince dinlenince dört eşit bezeye ayırın. Her bezeyi ısıya dayanıklı, yuvarlak yağlanmış …
Devamını oku »Kakaolu Badem Ezmesi
Malzemesi 1 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ince çekilmiş badem içi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı kakao 1 kase doğranmış kurutulmuş meyve Kakaolu Badem Ezmesi Tarifi; Şerbeti için; şeker ve suyu tencerede karıştırın. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 15-20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Şerbet …
Devamını oku »