Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Fırında Mantarlı Kabak

Fırında Mantarlı Kabak

Fırında Mantarlı Kabak
Puan ver

Malzemeler:
• 8 adet kabak
• 3-4 çorba kaşığı mantar
• 2 dilim taze ekmek içi
• 4 çorba kaşığı süt
• 2 adet yumurta
• 150 gram taze kaşar peyniri
• Çeyrek su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz, karabiber

Fırında Mantarlı Kabak Tarifi;
Kabakları kazıyıp, kaynamakta olan tuzlu suya atıp bıçağın sivri ucu batıncaya kadar pişirin. Süzgece alın. Uzunlamasına ikiye kesip tatlı kaşığı ile içlerini çıkarın. Ekmek içini sütle ıslatın. Elinizle sütünü sıkıp ufalayarak bir kaseye koyun. Kabak içlerini kıyıp ilave edin. Yumurtaları, tuzu, biberi, kekiği, kaşar peynir rendesinin yarısını ve limonlu suda haşlanarak kıyılmış mantarları ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp kabakları dizin. Hazırladığınız harcı içlerine doldurup kalan peyniri üstlerine serpin. Kalan sıvı yağı gezdirin. Kızdırılmış fırında 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da başladı

Tavsiye

10 yaş daha genç gözükebilirsiniz..!

10 yaş daha genç gözükebilirsiniz..!Puan ver 10 yaş daha genç gözükebilirsiniz..!  Tüm dünyanın genç ve …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir