Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı

Puan ver

Malzemeler
• 3 su bardağı süt
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 su bardağı irmik
• 2 çay bardağı toz şeker
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 adet portakalın rendelenmiş
kabuğu
• 1 adet çubuk tarçın

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi;
Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra istediğiniz kalıba dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Balkabaklı Panna Cotta

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

Puan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz