Ana Sayfa » Tarifler » Pastırmalı Enginar Dolması

Pastırmalı Enginar Dolması

Malzemeler:
• 4 adet küçük enginar
• 100 gram pastırma
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
• 1 çorba kaşığı galeta unu
• 1-2 sap yeşil soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım limon

Pastırmalı Enginar Dolması Tarifi;
Enginarları kaynamakta olan su dolu bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp enginarlar yumuşayana kadar
25-30 dakika orta ateşte haşlayın. Bir kapta peyniri, yumurtayı, galeta ununu, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ve zeytinyağını karıştırın. Kıyılmış pastırmaları ve karabiberi ekleyip karışımı tekrar karıştırın. Haşlanmış enginarların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir fırın kabına enginarları yerleştirin. Pastırmalı karışımı enginarların çanak kısmına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  Anadolu’nun Güzellikleri Emsan Seramik Tencere Setinde

Tavsiye

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir