Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kuru Dutlu Rezene

Kuru Dutlu Rezene

Malzemeler
• 2 adet rezene kökü
• 2 dal rezene saçı,(arap saçı, maratho)
• Yarım demet taze soğan
• Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 2 su bardağı soğuk su
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 büyük kahve fincanı (beyaz) kuru dut
• Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz
• 1 tatlı kaşığı tozşeker
• 10 adet beyaz tane biber

Kuru Dutlu Rezene Tarifi;
Rezenenin dallarını incecik kıyıp, köklerini boylamasına ikiye kesin. Ayrı bir yerde kıyılmış taze soğan ve dolmalık fıstığı zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Su, rezene kökü ve saçını ilave edin. Portakal kabuğu, dut, tuz, toz şeker ve tane karabiber ekleyip 20 dakika pişirin. Rezene köklerine soğanlı harcı doldurup servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir