Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Kabak Reçeli

Kabak Reçeli

Malzemeler:
• 1 kilo bal kabağı
• 5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 çay kaşığı ucu limon tuzu
• 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde)
• Kaymak

Kabak Reçeli Tarifi;
Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp dibe çökünce üstteki suyunu alarak reçel yapımında kullanabilirsiniz.
Cam bir kabın içine 3-4 litre kadar kireçli suyu aktarın. Kabakları bu suda 5 saat kadar bekletin. Bu süre içinde kabağın dokusundaki değişikliği fark edeceksiniz. Ayrı bir tencerede 5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Kabakları kireçli suyun içinden çıkartın, bol suyla durulayıp süzdükten sonra şerbetin içine atın. Kabaklar hafif şeffaflaşana dek arada bir biriken köpükleri temizleyerek şerbetin içinde pişirin. Limon tuzunu 1 çorba kaşığı suda erittikten sonra şerbetin içine ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca isteğe göre kaymak, ceviz içi ve Antep fıstığı eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir