Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …
Devamını oku »Tarifler
Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle
Malzemeler: • 500 gram uykuluk (tercihen kuzu) • 4 adet limon • 200 gram şeker • 200 ml. su • 250 gram ince bulgur • 250 ml. sebze suyu • 3 dal taze kekik • 4 yaprak taze nane • 50 ml. zeytinyağı • 25 ml. nar ekşisi • 20 gram tereyağı • 1 çay kaşığı şeker • Kimyon • …
Devamını oku »İrmikli ve Limonlu Kurabiye
Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …
Devamını oku »Cezerye
Malzemeler: • 750 gram havuç • 250 gram ayva • 650 gram şeker • 6 yaprak jelatin • Esmer şeker Hazırlanışı: Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin …
Devamını oku »Kuru Meyveli Yeşil Zengini Kinoa Salatası
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kinoa 5 yaprak kıvırcık marul Yarım demet roka Yarım demet tere 10 yaprak nane 1 tutam dereotu 10 adet kuru kayısı 5 tane kuru incir Yarım su bardağı çiğ fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı balsamic sirke Hazırlanışı: Kinoanın acı tadını uzaklaştırmak için öncelikle sudan geçirin. Kaynar suda orta ateşte, yaklaşık 10 …
Devamını oku »Kabak Dolmalı Taze Fasulye
Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra tuzla iyice ovun. …
Devamını oku »Upside Down Cheesecake
Malzemeler: • 300 gram labne peynir • 15 gram bal • 150 gram krema • 100 gram badem • 100 gram yulaflı biskuvi • 100 gram şeker • 20 gram tereyağı • Böğürtlen reçeli Hazırlanışı: Badem Şekerin yarısını karamelize edip bademlerle karıştırın. Soğuması için mermer bir yüzeye veya yağlı kâğıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin. …
Devamını oku »Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara
Malzemeler: 8 adet taze asma yaprağı 1 paket çemensiz pastırma 1 paket hellim peyniri 4-5 dal taze soğan 12-15 adet arpacık soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı nar ekşisi Ceviz içi Birkaç dal maydanoz 2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, beyaz toz biber Hazırlanışı: Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. …
Devamını oku »Puf Poğaça
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket margarin (250 gram) 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un Peynirli iç malzemesi için: 300 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave …
Devamını oku »Ananas Dünyası
Malzemeler: 1 adet taze ananas 1 kase çilek 1 adet muz 2 top fıstıklı dondurma 3-4 adet kurutulmuş erik 1 çorba kaşığı file badem Hazırlanışı: Ananası enine ikiye kesin. İnce uçlu bir bıçak yardımı ile içini özenle kesin ve küp şeklinde doğrayın. Çilekleri temizleyip istediğiniz şekilde kesin. Muzu da dilimleyin. Meyveleri bir kasede file bademle birlikte harmanlayın. İçlerini boşalttığınız …
Devamını oku »