Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 254)

Tarifler

İç Pilavlı Püreli Kebap

(6 kişilik) Hazırlanma Süresi: 1 Saat Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: ***   Malzemeler 750 gram köftelik yağsız kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 2-3 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 2 dilim ıslatılmış bayat ekmek Tuz İç malzeme Dolma, fıstık, kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 3-4 parça tavuk …

Devamını oku »

Dereotlu İstavrit

(8 kişilik) Hazırlama Süresi: 35 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 kilo istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 fincan dövülmüş ceviz içi 3-5 diş sarımsak 2 adet limon suyu Yarım demet ince kıyılmış dereotu 2-3 çorba kaşığı su Yeteri kadar tuz Dereotlu İstavrit Tarifi: Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve …

Devamını oku »

Ilık Çikolata Şelalesi

Malzemesi √500 gram tereyağı √ 500 gram bitter çikolata √ 12 adet yumurta √ 150 gram toz şeker √ 75 gram un √ 75 gram toz fındık √ 200 gram beyaz çikolata Ilık Çikolata Şelalesi Tarifi; Benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtalarla şekeri kabartana kadar çırpıcıyla çırpın. Daha sonra erimiş çikolata ve çırpılmış yumurtaları karıştırın. Un ve fındığı ekleyin. Alüminyum kapları yağlayıp unladıktan sonra …

Devamını oku »

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Malzemeler: + 6 adet eşit büyüklükte patlıcan + 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü + 250 gram haşlanmış dil + 150 gram kestane mantarı + 2 adet baş soğan + Yarım demet maydanoz + 2 çorba kaşığı tereyağı + Tuz, Karabiber + Kızartmak için sıvı yağ Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi; Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol …

Devamını oku »

Mercimekli Enginar Çorbası

Malzemeler: Yarım soğan 1 diş sarımsak Yarım havuç 3 adet enginar 2 yemek kaşığı yeşil mercimek Yarım kereviz Yarım kırmızı dolmalık biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı et bulyon 1 çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli İçli Köfte

Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur + 40 gram irmik + 1 çorba kaşığı tam buğday unu + 1 adet patates + 100 gram yeşil mercimek + 50 gram ceviz + 1 adet kuru soğan + 1 demet maydanoz + 1 demet dereotu + 1 tatlı kaşığı biber salçası + 1 adet olgun domates + Tuz, karabiber + 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Fas’ın Sebze Salatası

Malzemeleri • 4 adet havuç • 1 diş sarımsak • 4 adet kabak • 1 bağ maydanoz • 2 adet patlıcan • Kimyon tohumu • Marul yaprağı • 100 gram siyah zeytin • 1 adet limon suyu • 100 gram kabuklu bezelye • 100 gram fasulye • Tuz Fas’ın Sebze Salatası Tarifi; Tüm sebzeleri yıkayın, doğrayın. Az miktarda tuzlu suda …

Devamını oku »

Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Malzemesi  150 gram tel kadayıf 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı su Harcı İçin: 1 çay bardağı ahududu 2 çorba kaşığı doğranmış bitter çikolata 1 çorba kaşığı doğranmış ceviz  Kızartmak İçin:  500 gram sıvı yağ  Şurubu İçin:  3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu …

Devamını oku »

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Malzemesi  2 adet koyun gerdanı 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 50 gram tereyağı Tuz, karabiber, pul biber  Üzeri için: 20 gram tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyılmış maydanoz Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi; Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip …

Devamını oku »

Hünkar Beğendi

 Malzemesi 50 gram tereyağı 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti 3 adet domates 1 çorba kaşığı domates püresi 3-4 adet yeşil biber Tuz, karabiber 4 adet közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hünkar Beğendi Tarifi; Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı …

Devamını oku »