Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 250)

Tarifler

Mantı

Malzemeler: • 2 su bardağı tepeleme un • 3/4 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 150 gram kıyma • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan • Kimyon, karabiber • Kızartmak için sıvı yağ Mantı Tarifi; Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki …

Devamını oku »

Tavuklu Siron

Malzemeler: • 1 tepsi siron hamuru • 2 adet büyük tavuk budu • 750 gram yoğurt • 2 diş ezilmiş sarımsak • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz • 1 yemek kaşığı salça Tavuklu Siron Tarifi; Siron hamurlarını tepsiye dizin. Tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın. Tavuklar pişince küçük parçalara bölün. Tavuk suyunu …

Devamını oku »

Beğendili Kuzu İncik

Malzemeler: • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 4 parça kuzu incik (her biri 400 gr) • 2 adet orta boy soğan • 1 diş sarımsak • 1 adet havuç • 1 dal kereviz sapı • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet defne yaprağı • 1 tatlı kaşığı un • 1’er adet karanfil ve kakule Beğendi için: • …

Devamını oku »

Ev Yapımı Döner

Malzemeler: • 3 adet biftek • 100 gram kıyma • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan • Közlenmiş sivri biber ve domates • Tuz, kimyon, karabiber • Yoğurt Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 2 adet büyük boy domates • 1 su bardağı su • Kırmızı toz biber Ev Yapımı Döner Tarifi; Ev …

Devamını oku »

Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)

Malzemeler: • 8 adet patlıcan • 1 su bardağı sıvı yağı • 3 adet soğan • 4 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un • 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek • Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane • 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık …

Devamını oku »

Kayısılı Smoothie

Malzemeler: • 5-6 adet kayısı • 2 adet iri muz • 2 bardak soğuk süt • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt Kayısılı Smoothie Tarifi; Kayısıları doğrayın. Muzları iri iri dilimleyin. Blendera koyun, sütü ve yoğurdu ilave edip çırpın. Büyük bardaklarda soğuk olarak servis yapın.

Devamını oku »

Meyveli Enginar

Malzemeler • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 adet soğan • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı portakal suyu • 1 adet havuç • 1 fincan soğuk su • Yarım çay kaşığı öğütülmüş tuz • 1 adet elma • 1 adet armut • Yarım ayva • 5 tane safran • 4 dal dereotu Meyveli Enginar Tarifi; Piyazlık doğranmış …

Devamını oku »

Terbiyeli Pazı Seskula Frikase

Malzemeler: • 3 demet pazı • 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 büyük fincan ince kıyılmış lahana • 1 adet rendelenmiş havuç • Yarım kahve fincanı balsamik sirke • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 su bardağı et veya sebze suyu Köfte için: • Yarım kilo kıyma • 1 adet soğan • Çay kaşığını ucu …

Devamını oku »

Domates Köftesi

Malzemeler • 4 adet iri boy domates • 1 adet soğan • 5’er dal dereotu, maydanoz ve fesleğen • 1 adet yumurta • 6 adet kurutulmuş domates • 2 kahve fincanı un • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı öğütülmüş tuz • Bir tutam toz şeker • Bir tutam tarçın • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber Kızartmak …

Devamını oku »

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Malzemeler • 500 gram biftek Limon Sosu İçin: • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 yemek kaşığı esmer şeker • 1 adet limon suyu • 1 çorba kaşığı bal • 1 çay kaşığı zencefil • 2 su bardağı su • 1 tutam kekik Zencefilli Limon Soslu Biftek Tarifi; Isıtılmış teflon tavaya biftekleri koyun. Yumuşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Rengi …

Devamını oku »