Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Mantar Soslu Burger

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Tarifler
478 15
0
Mantar Soslu Burger
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1482

Malzemeler

1 adet burger ekmeği

Köftesi İçin:

140 gram köftelik kıyma (kalın çekim)

4 gram tuz.

2 gram karabiber

Yarım yumurta

Sosu İçin:

2 gram köri baharatı

40 gram istiridye mantarı.

20 gram tereyağı

80 gram krema

3 gram tuz

1 gram karabiber

10 gram rokfor peyniri (Blue cheese)

Hazırlanışı:

Bir tavada ince doğranmış mantarları tereyağı ile soteleyin. Daha sonra peynir, krema ve köri baharatını ilave edip koyu bir sos elde edin. Arzu edilirse dereotu veya maydanoz ilave edilebilir. Ekmeğin altına karamelize soğanı sürün. Üstüne burger köftesi ve onun üzerine de elde ettiğiniz sosu döküyoruz.

Sos için; Terayağını tavada eritin, mantarları soteleyin. Ardından peyniri, baharatları ve kremayı ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Karamelize soğan için; Soğanları ince kesim piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine bir miktar esmer şeker ilave edin. Son olarak

balsamik sirke ilave edin.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Ajili Mojili Burger

Next Post

Blue Cheeseburger

Yemek Zevki Editör

Next Post
Blue Cheeseburger

Blue Cheeseburger

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki