Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 249)

Tarifler

Anadolu Kebabı

Malzemeler: • 4 adet tırnak pide • 200 gram tereyağı • 100 gram sıvı yağ • 60 gram domates • 40 gram kuru soğan • 15 gram sarımsak • 10 gram tuz • 10 gram karabiber • 500 gram biftek • 120 gram sarımsak Anadolu Kebabı Tarifi: Tereyağın yarısını bir tavaya alıp eritin. Yağın içerisine kuru soğanı ve sarımsağı küp …

Devamını oku »

Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması

Malzemeler: • 10 adet kuru patlıcan • 10 adet kuru biber • 150 gram dana kuşbaşı • 60 gram kuru soğan • 20 gram sarımsak • 10 gram maydanoz • 70 gram domates • 60 gram pirinç • 10 gram tuz • 5 gram karabiber • 5 gram pul biber • 10 gram sumak • 20 gram nar ekşisi • …

Devamını oku »

Havuçlu ve Bademli Pasta

Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı rendelenmiş havuç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: • 1 paket kremşanti • 200 gram labne peyniri • 2 çay …

Devamını oku »

Çilekli Rulo Pasta

Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …

Devamını oku »

Laz Böreği

Malzemeler: • 16 adet hazır baklavalık yufka • Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 1 litre süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 4 çorba kaşığı toz şeker • 5 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • Bir tutam taze öğütülmüş karabiber Şerbeti İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su …

Devamını oku »

Cosmopolitan

Malzemeler: • 1 kahve fincanı yaban mersini suyu • 1 kahve fincanı üzüm suyu • 2 çorba kaşığı vişne suyu • 2 çorba kaşığı limon suyu • Dilimlenmiş limon • Birkaç adet taze üzüm Cosmopolitan Tarifi: Meyve sularını blenderde iyice karıştırın. Önceden soğutulmuş buzlu servis bardağına aktarın. Taze üzüm ve limon dilimleri ile süsleyip hemen servis yapın.

Devamını oku »

Karamelli Buzlu Kahve

Malzemeler: • 3-4 adet buz • 1 tatlı kaşığı karamel şurubu • 1 çay bardağı espresso • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı süt kreması Karamelli Buzlu Kahve Tarifi: Servis bardağını buzla doldurun. Üzerine sırasıyla karamel şurubunu, esspressoyu, sütü ve blender yardımı ile köpük haline getirdiğiniz kremayı ilave edin. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Elmalı Limonata

Malzemeler: • 1 adet yeşil elma • 1 su bardağı limonata • 1 tatlı kaşığı yeşil limon suyu • Buzlu bardak • Siyah üzüm Elmalı Limonata Tarifi: Elmanın suyunu sıkın, limonata ile birlikte karıştırın. Önceden buzlukta beklettiğiniz soğuk bardağa elmalı limonataya aktarın. Yeşil limon suyunu sıkıp isteğe göre siyah üzüm ile birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »

Cevizli Ekmek

Malzemeler • 1 kilo un • 50 gram maya • Yarım litre su • 5 su bardağı ceviz içi • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, toz şeker, tarçın Cevizli Ekmek Tarifi Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir …

Devamını oku »

Güllaç Yaprağında Bonfile

Malzemeler • 1 adet dana bonfile • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1-2 adet çarliston biber • 1-2 diş sarımsak • 5-6 adet mantar • 1 çorba kaşığı yer fıstığı • 4 adet güllaç yaprağı • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri • 1 su bardağı ılık et suyu • 2 çorba kaşığı pekmez Güllaç …

Devamını oku »