Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 251)

Tarifler

Terbiyeli Pazı Seskula Frikase

Malzemeler: • 3 demet pazı • 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 büyük fincan ince kıyılmış lahana • 1 adet rendelenmiş havuç • Yarım kahve fincanı balsamik sirke • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 su bardağı et veya sebze suyu Köfte için: • Yarım kilo kıyma • 1 adet soğan • Çay kaşığını ucu …

Devamını oku »

Domates Köftesi

Malzemeler • 4 adet iri boy domates • 1 adet soğan • 5’er dal dereotu, maydanoz ve fesleğen • 1 adet yumurta • 6 adet kurutulmuş domates • 2 kahve fincanı un • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı öğütülmüş tuz • Bir tutam toz şeker • Bir tutam tarçın • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber Kızartmak …

Devamını oku »

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Malzemeler • 500 gram biftek Limon Sosu İçin: • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 yemek kaşığı esmer şeker • 1 adet limon suyu • 1 çorba kaşığı bal • 1 çay kaşığı zencefil • 2 su bardağı su • 1 tutam kekik Zencefilli Limon Soslu Biftek Tarifi; Isıtılmış teflon tavaya biftekleri koyun. Yumuşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Rengi …

Devamını oku »

Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler: • 20 adet kabak çiçeği • 1adet soğan • Yarım su bardağı zeytinyağı • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 büyük kahve fincanı pirinç • 2 adet kuru incir • 2 adet kuru kayısı • 1 su bardağı su • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber • 5-6’şar dal maydanoz, nane ve …

Devamını oku »

Kuru Dutlu Rezene

Malzemeler • 2 adet rezene kökü • 2 dal rezene saçı,(arap saçı, maratho) • Yarım demet taze soğan • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı soğuk su • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 büyük kahve fincanı (beyaz) kuru dut • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • 1 tatlı kaşığı tozşeker …

Devamını oku »

Kirazlı Semizotu Pirpirim

Malzemeler: • 1 demet semizotu • 200 gram süzme yoğurt • 2 diş sarımsak • 100 gram kiraz • Tuz Kirazlı Semizotu Pirpirim Tarifi; Yoğurt ve sarımsağı bir tutam tuz atarak karıştırın. Yıkanmış temizlenmiş semizotunu hazırladığınız yoğurtla karıştırın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazla salatanızı süsleyin.

Devamını oku »

Pastırmalı Enginar Dolması

Malzemeler: • 4 adet küçük enginar • 100 gram pastırma • 2 adet yumurta • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1-2 sap yeşil soğan • 5-6 dal maydanoz • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Yarım limon Pastırmalı Enginar Dolması Tarifi; Enginarları kaynamakta olan su dolu bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Bol Yeşilli Salata

Malzemeler: • 200 gram keçi peyniri • 200 gram maskolin salata • Yarım demet roka • Yarım demet reyhan • 100 gram çeri domates • 50 gram zeytinyağı • 150 gram limon • Tuz, şeker Keçi Peynirli Bol Yeşilli Salata Tarifi; Maskolin, reyhan ve rokayı ayıklayıp temizleyin. Domatesleri ve keçi peynirini yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, limon suyunu bir kaba …

Devamını oku »

Caprese

Malzemeler: • 2 top suda mozarella • 2 adet domates • Fesleğen filizleri Sosu İçin: • 5 kaşık balsamik sirkesi • 1 kaşık bal Caprese Tarifi; Domates ve mozarella dilimlerini sırasıyla tabağa dizin. Sosu için; 5 dakika süreyle tüm malzemeyi kaynatın. Akıcı koyu bir kıvam olunca tabağın kenarına istediğiniz şekli verin.

Devamını oku »

Portakallı İrmik Tatlısı

Malzemeler • 3 su bardağı süt • 1 su bardağı portakal suyu • 1 su bardağı irmik • 2 çay bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı margarin • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 adet çubuk tarçın Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının …

Devamını oku »