Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sütlü Revani

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Sütlü Revani
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sutlurevani

Malzemeler:

1 litre süt

500 ml. krema

450 gram toz şeker

6 adet yumurta

200 gram un

100 gram irmik

30 gram tereyağı

1 paket vanilya

Sütlü Şurup İçin:

1 litre süt

500 ml. krema

450 gram toz şeker

 

Sütlü Revani Hazırlanışı:

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.

Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin.

Unu, irmiği ve vanilyayı  ekleyin. Spatula ile pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Şurubu için; Tüm malzemeyi iyice çırpın. Kısık ateşte, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alın, fırından çıkardığınız revaninin üzerine sıcak sıcakdökün. Birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre çilek, rendelenmiş Hindistancevizi ve file Antepfıstığı ile süsleyerek servise hazır edin.

Tags: revanisütlü revaniTatlılar
Previous Post

Mercimek Köftesi

Next Post

Ekmeksiz Diyetler Beynin Erken Yaşlanmasına Neden Oluyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ekmeksiz Diyetler Beynin Erken Yaşlanmasına Neden Oluyor

Ekmeksiz Diyetler Beynin Erken Yaşlanmasına Neden Oluyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki