Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 241)

Tarifler

Narlı Tart

Malzemeler: Hamuru İçin: • 300 gram un • 120 gram tereyağı • 1 çay bardağı toz şeker • 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: • 1 paket vanilyalı puding • 4 su bardağı süt • 1 paket karamelli çikolata (80-100 gr) • Yarım paket vanilyalı puding Üzerini Süslemek İçin: • 1 paket beyaz çikolata (80 gr) • Nar taneleri Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Malzemeler: • 500 gram temizlenmiş hamsi balığı • 3 dilim bayat ekmek içi • 2-3 çorba kaşığı nar tanesi • 3-4 dal dereotu • 5 adet salamura asma yaprağı • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve …

Devamını oku »

Kuzu Etli Shorba

Malzemeler: • 700 gram kuzu eti • 2 adet büyük boy soğan • 2 çorba kaşığı margarin • 1 adet çubuk tarçın • 500 gram yoğurt • 5-6 dal dereotu • 1 dal kereviz sapı Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritip soğanı iyice eriyene dek pişirin. Eti ilave edin. Suyunu çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Kalan 1 …

Devamını oku »

Havuç Turşusu

Malzemeler: 1,5 kilo büyük boy havuç 2,5 çorba kaşığı turşuluk tuz 5 diş sarımsak 3-4 dal taze kişniş yaprağı Hazırlanışı: Havuçların kabuğunu kazıyıp verev şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyun. Turşuyu hazırlayacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin. Dilimlenmiş havuçları sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Aralarına kişniş yaprakları ile sarımsakları yerleştirin. Tuzlu suyu kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Devamını oku »

Pesto Sos

Malzemeler: 4 demet fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin. Pesto: İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan …

Devamını oku »

Banana Split

Malzemeler: • 100 gram çırpılmış şanti • 100 gram küp doğranmış muz • 10 gram esmer şeker • 130 gram vanilyalı dondurma Bademli Krokan İçin: • 30 gram toz şeker • 10 gram glikoz şurubu • 30 gram badem içi Çikolata Sos İçin: • 20 cl. süt • 10 gram toz şeker • 5 gram toz kakao • 1 çorba …

Devamını oku »

Sarımsak Turşusu

Malzemeler: 500 gram sarımsak 2 çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı toz şeker 2 adet kereviz sapı 3 dal dereotu Hazırlanışı: Sarımsakları, başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek sarımsakları yerleşitrin. Kavanozun içini dolduracak kadar …

Devamını oku »

Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 1 su bardağı kırmızı mercimek • 1 kahve fincanı sarı mercimek • 1 adet orta boy soğan • 1 adet orta boy havuç • 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 5-6 su bardağı su • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber • 1 çorba kaşığı biber salçası Üzeri …

Devamını oku »

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Sarımsakları soyup tuz ile havanda ezin. 1 bardak kaynatılıp soğumuş su …

Devamını oku »

Çikolatalı Terin

Malzemeler: 2 su bardağı taze krema 400 gram bitter çikolata 4 adet yumurtanın sarısı 2 adet bütün yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kahve (toz ve kuru halde) Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı kakao Vanilyalı dondurma Taze nane yaprağı Hazırlanışı: Kremayı kısık ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolataları iri parçalar halinde doğradıktan sonra kremanın içine atın. …

Devamını oku »