Malzemeler: 5 adet yufka 3-4 dilim balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş ) 1 tatlı kaşığı tarçın 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin. Yufkaları 4 parmak genişliğinde …
Devamını oku »Tarifler
Orman Meyveli Elmasiye
Malzemeler: 1 litre su 200 gram toz şeker 40 gram jelâtin 200 gram taze orman meyveleri 50 gram frenk üzüm Hazırlanışı: Su ve şekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuk suda çözdürdüğünüz jelatini şekerli karışıma ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Orman meyvelerini slikon esnek bir kabın içine yerleştirin. Kabın içini şekerli karışım ile doldurun. Kıvam alana dek buzdolabında …
Devamını oku »Izgara Bonfile
Malzemeler: 180 gram bonfile 200 gram taze ıspanak 25 gram soğan 1 adet bebe havuç 1 adet bebe kabak 2 adet taze kuşkonmaz 2 çorba kaşığı krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. İnce kıyılmış soğanla birlikte tavada sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Garnitürünüz hazırdır. Küçük boy kabağı, taze kuşkonmazı ve …
Devamını oku »İncir Dolması
Malzemeler: 12-15 adet kuru incir 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kaynar su 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı yenibahar (silme) 1 çay kaşığı tarçın (silme) 1 çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Kuru incirleri sıcak …
Devamını oku »Somon Tartar
Malzemeler: 100 gram taze somon fileto (ayıklanıp derisi temizlenmiş) 25 gram kapari çiçeği 25 gram salatalık turşusu 20 gram kırmızı soğan 1 tutam kıyılmış dereotu 2 çorba kaşıgı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Somon filetoyu tavla zarı şeklinde kesin. Kapariyi, salatalık turşusunu, ayıklanmış derisiz taze somon fileto tavla zarı kadar doğrayın. Kapariyi, çok ince …
Devamını oku »Soğutulmuş Gazpacho Çorbası
Malzemeler: 5 adet orta boy domates 2 adet orta boy salatalık 1 adet orta boy kuru soğan (soyulup irice dilimlenecek) 1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip irice doğranacak) 3 diş sarımsak 4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 6 su bardağı su 5 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates suyu 3 çorba kaşığı elma sirkesi 2 tatlı …
Devamını oku »Cavallucci
Malzemeler: • 6 çorba kaşığı bal • 1 su bardağı toz şeker • Çeyrek su bardağı portakal kabuğu şekeri (minik minik doğranmış) • Çeyrek su bardağı kuru üzüm (minik minik doğranmış) • Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş) • Çeyrek su bardağı badem içi (dövülmüş) • Yarım çay kaşığı kabartma tozu • Yarım çay kaşığı toz tarçın • Yarım çay …
Devamını oku »Avokado Maki
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı 100 gram kavrulmuş susam Hazırlanışı Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …
Devamını oku »Kaşık Salata
Malzemeler: • 1 adet salatalık • 1 demet taze nane • 2 adet domates • 5-6 dal maydanoz • 2-3 yaprak marul • 1 çay bardağı taze ceviz • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Salatalıkları alacalı soyduktan sonra enine ikiye kesin. Çok fazla çekirdekleri varsa küçük bir kaşık …
Devamını oku »Karanfilli Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler: • 60 gram kuvertür siyah çikolata • 45 gram margarin • 1 adet yumurta • 15 gram un • 30 gram şeker • 1 gram vanilya • 1 gram tuz Hazırlanışı: Yumurtanın beyazını tuz ile kabartın. Yağ ile çikolatayı eritip soğutun. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ilave edin. Un ve vanilyayı yedirin. Şekeri ekleyin. Kabartılmış yumurtayı katın. Yağlanmış kalıplara koyun. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 …
Devamını oku »