Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı Muska Böreği

Ispanaklı Muska Böreği

Ispanaklı Muska Böreği
Puan ver

borekkk

Malzemeler

1 paket baklava yufkası

1 kilo ıspanak

1 bardak beyaz peynir rendesi

2 adet ortaboy kuru soğan

150 gram tereyağı

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz

Yarım su bardağı susam

Hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp saplarını ayırın. Yaprakları doğrayın. Bir tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte tutun. Ateşi söndürün. Ispanakları bir süzgece aktarıp süzülmeye bırakın.

Soğanları küçük, küçük doğrayın. Bir yemek kaşığı tereyağın da 3-4 dakika soteleyin. Şeker,karabiber ve biraz tuz ilave edin. Ispanakları hafifçe bastırıp fazla suyunu süzün. Soğanların üzerine ilave edin. Karıştırın. Ateşten alın. Soğuyunca peynir rendesini ıspanaklara karıştırın.

Baklava yufkasını hazırlayın, tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin.  Yumurtanın sarısını,1-2 yemek kaşığı su ile bir kase de karıştırın.

1 adet yufkayı dikkatle alın. Fırça ile hafifçe yağ sürün. Üstene bir başka yufkayı yayıp, tekrar yağ sürün. Bu şekilde 4 adet yufkayı üst üste yerleştirin.

Hazırladığınız yufkaları  geniş tarafından 4’e bölün. Her parçanın ucuna 1 yemek kaşığı kadar ıspanak karışımı  koyun. Bir ucundan başlayarak üçgen şeklin de katlayın. Tekrar tekrar ilk katlamayı takip ederek sonuna kadar katlayın.

Börekleri hafif yağlanmış fırın  tepsisine  dizin. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar  15 -20dakikasüreyle pişirin. Servis tabağına alın.

OKU ➤  Türkiye’nin İlk Paketli ‘Yoğurt Sütü’ Balmar’dan

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir