Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pekmez Helvası

Pekmez Helvası

Pekmez Helvası
Puan ver

pekmez-helvası

Malzemeler

1 su bardağı dut pekmezi

1 su bardağı buğday nişastası

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

2-2,5 su bardağı su

1 çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:

Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Ülker Golf Dondurma’dan ‘Hobby’ Sürprizi…

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİPuan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz