Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Cevizli ve Peynirli Toplar

Cevizli ve Peynirli Toplar

1521

Malzemeler:

1 su bardağı ceviz içi

1 adet beyaz soğan

2 tatlı kaşığı nar ekşisi

5 yaprak yarı kurutulmuş domates

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı limon suyu

2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi (tercihen tam buğdaylı köy ekmeği)

1 çay kaşığ ıkimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

50 gram sert tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu)

4-5 dal kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

Cevizleri ılık suda ıslatın. Yumuşayınca üzerindeki zarları soyun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış beyaz soğanı kavurun. Ocaktan alın. Tulum peyniri dışındaki tüm malzemeyi mutfak robotuna alın ve macun kıvamına gelene dek karıştırın. En son rendenmiş tulum peyniri ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Kaşık yardımı ile karışımdan alıp istediğiniz yeşilliklerin üzerinde servise hazır edebilirsiniz.

OKU ➤  Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nı, CVK Park Bosphorus Kazandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir