Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 228)

Tarifler

Et Sarma

Malzemeler 250 gram dana bonfile 1 adet kaypa biber 1 adet dolmalık biber 1 adet havuç 1 adet kabak 25 gram kaşar peyniri Hazırlanışı Sebzeleri küçük bir tencere içinde soteleyerek karemelize edin. Bonfile eti bir dövecek yardımıyla yırtmadan açın. İçine sebzeleri ilave edilerek hava almayacak şekilde katlayın. Kısık ateşe ayarladığınız ızgaranın üzerinde pişirip arzunuza göre dilimleyerek servis edin.

Devamını oku »

Kereviz Salatası

Malzemeler 1 adet orta boy kereviz Yarım demet taze soğan Yarım demet nane Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 kase soya filizi 1 adet limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Kerevizi özüne kadar soyup yıkayın. Yuvarlak dilimlere ayırıp limonlu suda haşlayın. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Soya filizi ile karıştırın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu …

Devamını oku »

Kış Çayı

Kış Çayı Malzemeler: > 1 dal kurutulmuş adaçayı > 2-3 dal ıhlamur > 1 adet tarçın çubuğu > 2 dilim portakal > Su Hazırlanışı: Su dışındaki tüm malzemeyi demliğe yerleştirin. Kaynar sıcak suyu ekleyin. 5 dakika demledikten sonra sıcak sıcak için.

Devamını oku »

Çöp Şiş

Malzemeler: 800 gram dana eti (tercihen yumurta, sokum veya tranç kısmından) 100 gram kuyruk yağı 4 dilim domates 1 adet soğan 4 adet yeşil biber Kırmızı pul biber Şiş Sosu için: 500 gram yoğurt 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam kekik Hazırlanışı: Sos için; Yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu, taze çekilmiş karabiberi, kuru kekiği ve …

Devamını oku »

Manisa Kebabı

Malzemeler: 600 gram dana döş kıyma Tuz, karabiber 1diş sarımsak 1 adet kapya biber 10 dal maydanoz 2 adet hazır tırnak pidesi 150 gram yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1  su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp …

Devamını oku »

Dana Şaşlık

Malzemeler: 800 gram dana bonfile 5 adet küçük boy kırmızı soğan 4 dilim domates 4 adet yeşil biber Şiş Sosu İçin: 800 ml. krema 1 çay bardağı sıvıyağ 1 dal taze kekik Hazırlanışı: Sos için;Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bonfileleri yarımcm kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda dilimleyin ve sosun içine yatırın. Buzdolabına aktarıp 1 saat dinlendirin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı sarı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Et suyu Hazırlanışı: Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. …

Devamını oku »

Ali Nazik Köfte

Malzemeler: 20 gram soya sos 40 gram tereyağı 1 kase çeri domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet bazlama ekmek 7-8 dal maydanoz Köftesi İçin: 800 gram orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz Karabiber, kimyon, yenibahar 4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış) 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş) 4 dal maydanoz (kıyılmış) 2 adet yumurta Yoğurtlu Patlıcan Söğürme …

Devamını oku »

Elmalı Crumble

Malzemeler: 1 top dondurma 1 dal taze nane 2 gram pudra şekeri 140 gram yeşil elma Hamuru İçin: 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 75 gram un 15 gram toz badem 1 tutam tuz 2 gram toz tarçın Hazırlanışı: Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin. İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş kereviz 12-15 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un 4 çay bardağı portakal suyu 4 çay kaşığı toz şeker Tuz Ispanak Kökü İçin: 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet …

Devamını oku »