Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı Izgara Paçanga

Ispanaklı Izgara Paçanga

borek

Malzemeler:
> 500 gram ıspanak
> 100 gram tulum peyniri
> 2 adet yufka
> 2 adet kırmızı kapya biber
> 100 gram zeytinyağı
> ¼ demet maydanoz
> Tuz, karabiber
Sos İçin:
> 2 adet domates
> 2 diş sarımsak
> 1 yemek kaşığı zeytinyağı
> Tuz, karabiber

Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, karabiber ile soteleyin. Biberleri közleyin ve ıspanağın içine doğrayarak ilave edin. Sotelenmiş ıspanağı bir tepsiye alın ve tulum peynirini ilave edin. Üçgen ve eşit parçalara kestiğiniz yufkaların içerisine ıspanak karışımını ilave edin ve rulo şeklinde sarın. Orta ateşe ayarlı ızgarada her tarafını izleri çıkacak şekilde pişirin. Maydanozu ince ince kıyın ve paçangaların üzerine serpin. Sos için; Domates ve sarımsakları rendeleyin, zeytinyağını tavaya alın. Orta ateşte ısıtın. Sos kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave edin.

 

OKU ➤  Tat acı sosla acının tadını çıkarın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir