Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kastamonu Lokması

Kastamonu Lokması

Kastamonu Lokması
Puan ver

Malzemeler:
• 500 gram kurutulmuş üryan eriği
• 1 kase kavrulmuş badem içi
• 1 kase un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)
• Kızartmak için sıvı yağ

Kastamonu Lokması Tarifi:
Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin.
Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve şekeri ekleyerek boza kıvamında, sulu bir hamur hazırlayın. Erikleri bu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Servis tabaklarına alın ve isteğe göre üzerine pudraşeker serpip hemen servis yapın.
Aklınızda bulunsun: Kurutulmuş Üryan eriğini Malatya Pazarı’ndan temin edebilirsiniz.

OKU ➤  Nişastalı ve Cevizli Kek

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİPuan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir