Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 229)

Tarifler

Manisa Kebabı

Malzemeler: 600 gram dana döş kıyma Tuz, karabiber 1diş sarımsak 1 adet kapya biber 10 dal maydanoz 2 adet hazır tırnak pidesi 150 gram yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1  su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp …

Devamını oku »

Dana Şaşlık

Malzemeler: 800 gram dana bonfile 5 adet küçük boy kırmızı soğan 4 dilim domates 4 adet yeşil biber Şiş Sosu İçin: 800 ml. krema 1 çay bardağı sıvıyağ 1 dal taze kekik Hazırlanışı: Sos için;Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bonfileleri yarımcm kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda dilimleyin ve sosun içine yatırın. Buzdolabına aktarıp 1 saat dinlendirin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı sarı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Et suyu Hazırlanışı: Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. …

Devamını oku »

Ali Nazik Köfte

Malzemeler: 20 gram soya sos 40 gram tereyağı 1 kase çeri domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet bazlama ekmek 7-8 dal maydanoz Köftesi İçin: 800 gram orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz Karabiber, kimyon, yenibahar 4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış) 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş) 4 dal maydanoz (kıyılmış) 2 adet yumurta Yoğurtlu Patlıcan Söğürme …

Devamını oku »

Elmalı Crumble

Malzemeler: 1 top dondurma 1 dal taze nane 2 gram pudra şekeri 140 gram yeşil elma Hamuru İçin: 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 75 gram un 15 gram toz badem 1 tutam tuz 2 gram toz tarçın Hazırlanışı: Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin. İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş kereviz 12-15 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un 4 çay bardağı portakal suyu 4 çay kaşığı toz şeker Tuz Ispanak Kökü İçin: 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet …

Devamını oku »

Kilo Verdiren Lahana Çorbası

Malzemeler 5 litre su 1 adet orta boy beyaz lahana 5 adet kuru soğan 6 – 7 adet acı sivribiber 2 demet maydanoz 150gram taze zencefil 5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pulbiber 1 tatlıkaşığı tuz Hazırlanışı Kaynayan suyun içerisine ince doğranmış lahanayı, kuru soğanı, taze zencefili,  sarımsak, acı sivri biberi ve maydanozu ekleyip 15 dakika süreyle kaynatın. Tuz ve pulbiberi …

Devamını oku »

Ponzu Bonfile Salatası

Malzemeler: 500 gram dana külbastı 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 adet havuç 4-5 adet salatalık 2 adet kabak 8-10 dal frenk soğanı 1 kase endivyen salata 1 demet roka 2-3 dal taze nane 1 küçük kase soya filizi 3 adet kapya biber 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı) 4 dal taze soğan 1-2 dal taze kişniş 1 adet limonun …

Devamını oku »

Kopar At Kurabiye

Malzemeler : 3 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pekmez 100 gram iri çekilmiş ceviz içi 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru incir 1 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı: Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma …

Devamını oku »

Simit Kebabı

Malzemeler 400 gram orta yağlı kıyma 200 gram köftelik bulgur 3 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber Yarım çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 baş kuru soğan Yarım çay kaşığı karabiber 30 gram çam fıstığı Tuz Hazırlanışı Bulguru yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ilik suda bekletin. Soğuyan bulgurları kıymanın üzerine boşaltın. Sarımsakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, kırmızı biberleri rende soğan şeklinde …

Devamını oku »