Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 2 su bardağı un > 8 su bardağı süt > 4,5 su bardağı toz şeker > 1 çay kaşığı vanilya > Tahin (Servis tabağının altına) > Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı) Hazırlanışı: Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Tarifler
Sütlü Kabak Tatlısı
Malzemeler: > 3 su bardağı süt > 2 kilo kabak (Tercihen tam olgunlaşmamış) > 6 su bardağı şeker > 10 adet ceviz Sütlü Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabağı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Çok kısık ateşte, 2 saat boyunca pişirin. Karamelize olmuş kabağı fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 su bardağı sütü dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Kulak Mantısı
Malzemeler: > 1 adet yumurta > 3 su bardağı un > 1 çay bardağı su > 300 gram kıyma > 1 baş sarımsak > 500 gram süzme yoğurt > 3 çay kaşığı nane > 4 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana …
Devamını oku »Etli Çorba
Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …
Devamını oku »Taze Zahter Salatası
Malzemeler: > 1 kase taze zahter > Yarım demet maydanoz > 3-4 adet kiraz domates > 1 adet kapya biber > 8-10 adet kırma yeşil zeytin > Tuz > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > Yarım limonun suyu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Zahteri yıkayıp tuz ile ovarak acısını alın. Eğer vaktiniz varsa üzerini geçecek kadar zeytinyağında birkaç gün …
Devamını oku »Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar
Malzemeler: > 4 adet enginar > 2 adet kuru soğan > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı krema > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > 2 adet küp şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberleri de ekleyin. Şekeri ilave edip soğanlar karamelize olana …
Devamını oku »Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …
Devamını oku »Otlu ve Patatesli Omlet
Malzemeler: > 8 adet yumurta sarısı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze sarımsak > 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada) Patatesli Karışım İçin: > 1 adet büyük boy patates > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye > 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon Hazırlanışı: Patatesi …
Devamını oku »Bol Yeşillikli Enginar Dolması
Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1,5 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 adet dilimlenmiş limon > 1 adet kapya biber > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın …
Devamını oku »Kızartmadan Yelpaze Kabak Yemeği
Malzemeler: > 4 adet büyük boy kabak > 3 adet domates > 1 adet kırmızı soğan > 2-3 diş sarımsak > 1 dal taze fesleğen > Tuz, pul biber > 1 kahve fincanı zeytinyağı > Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani …
Devamını oku »