Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 220)

Tarifler

Pancarlı Risotto

Malzemeler 500 gram risotto pirinci 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı su Küçük bir parça levrek Balsamik sirke Hazırlanışı Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Risottoyu ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 bardak suyu yedirerek pişirmeye devam edin. Son olarak balsamik sirke ile bağlayın. Haşlanmış, rendelenmiş ve zeytinyağında kavrulmuş pancarla karıştırın. Servis tabağına …

Devamını oku »

Garnitürlü Dana Pirzola

Malzemeler 2 adet 450 gram ağırlığında dana pirzola 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ay çiçek yağı 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam taze çekilmiş karabiber Patatesi Püresi İçin: 1 adet patates 1 adet kereviz 1 kaşık tereyağı 1 tutam fesleğen bir tutam tuz Patlıcan Salata İçin: 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet …

Devamını oku »

Avokadolu Enginar

  Malzemeler 1 adet avokado 1 adet enginar 1 diş sarımsak 10 gram hardal 10 gram mayonez 20 gram zeytinyağı 20 gram karabiber Yarım limon Hazırlanışı: Haşladığınız enginarları  küp şeklinde doğrayın ve avokadoları ekleyin. Zeytinyağı, hardal, mayonez karabiber ve tuz karışımı ile bir sos oluşturun. Sosu enginarların üzerine  dökün ve ince ince doğradığınız salatalık kabukları ile süsleyerek servis edin.

Devamını oku »

Arjantin Soslu Steak

Malzemeler 2 adet 220 gramlık dana bonfile 1 kaşık zeytinyağı 1 tutam karabiber 1 tutam kekik Arjantin Sos İçin: 1 adet pırasa 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Beyaz biber Karabiber Toz biber Pul biber Taze kekik Rosemary Deniz tuzu Zeytinyağı Tereyağı Likit krema Parmesan Hazırlanışı Eti tüm malzemeler ile marine edip dinlendirdikten sonra ızgarada pişirin. Arjantin sos için; …

Devamını oku »

Sebze Çorbası

Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet çalıfasulye 1 adet kereviz kökü 1 adet patates 1 adet kabak 1 adet kereviz sapı 1 adet pırasa 1 adet ıspanak 1 adet zeytinyağı 1 tutam çekilmiş karabiber 1 tutam tuz Sebze suyu Hazırlanışı Zeytinyağında soğan ve sarımsağı altın rengi alana kadar kavurun. Üzerine havucu ekleyin. Bu …

Devamını oku »

Sacher Torte

Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri 5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 150 gram eritilmiş bitter çikolata 1 kahve fincanı toz şeker 1 su bardağı un (silme) 100 gram kayısı marmeladı Çikolatalı Kaplaması İçin: 150 ml. krema 250 gram bitter çikolata (kuvertür) 30 gram tereyağı Sacher Torte Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın. Oda …

Devamını oku »

Elmalı Strudel

Malzemeler: Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ Birer tutam tuz ve toz şeker Yarım çay bardağı su Elmalı Karışım İçin: 3 adet yeşil elma (tercihen sert olandan) 2 yemek kaşığı galeta unu 50 gram tereyağı 4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme) 1 su bardağı kuru üzüm 2 çay kaşığı tarçın Servis İçin: …

Devamını oku »

Ilık Keçi Peynirli Salata

Malzemeler: 1 adet göbek marul 1 küçük demet roka 1 küçük salkım kiraz domates 2 adet salatalık 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (kavrulmuş) 100 gram keçi peyniri 100 gram beyaz peynir 100 gram tulum peyniri 4 çorba kaşığı un 4 tatlı kaşığı galeta unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı süt 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ Sosu İçin: 3 çorba …

Devamını oku »

Şnitzel

Malzemeler: 2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş) 2 adet yumurtanın sarısı 1 kase un 1 kase galeta unu Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı Garnitürü İçin: 1 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: 1 kilo dana sokum et 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı margarin 200 gram arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 1 adet kaypa biber 1 adet sarı biber 1 adet kereviz 2 adet havuç 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) 1 su bardağı su 4-5 adet kiraz domates Tuz, karabiber Patates Kızartması İçin 1 adet patates Kızartmak …

Devamını oku »