Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 170)

Tarifler

Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası

Sarımsaklı ve Kekikli Çeşni ile Brüksel Lahanası (4 Kişilik)   Malzemeler Sarımsaklı Kekikli Fırın Çeşnisi 1 kilo Brüksel Lahanası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Brüksel lahanalarını iyice yıkayın ve boyunca keserek ikiye bölün. Sarımsaklı kekikli fırın çeşnisini açarak bir fırın torbasına çeşniyi ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyin. Brüksel lahanalarını da fırın torbasına koyun. Torbanın ağzını büzüştürüp paketten …

Devamını oku »

Küşleme

Küşleme Malzemeler: > 4 adet kuzu bonfile (Kuzunun sırt kısmından fileto olarak hazırlanmış) Sos için: > 1 adet kapya biber > 1 adet domates > 1 tatlı kaşığı pul biber > 1 tatlı kaşığı kekik > 1 yemek kaşığı yoğurt > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz Küşleme Hazırlanışı: Sosu için; Mutfak robotunda kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domatesi ve biberi iyice karıştırın. Karışımı bir kaba alıp zeytinyağını, kekiği, yoğurdu, tuzu ve …

Devamını oku »

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk (4 Kişilik)   Malzemeler Fesleğenli ve kekikli fırında tavuk çeşnisi 1 kilo tavuk but 1 adet limonun kabuğu 1 adet portakalın kabuğu Biber Sote İçin: 2 adet sarı biber 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 1 çorba kaşığı ay çiçek yağı   Hazırlanışı Fırın poşetine butları koyun. Fesleğenli ve kekikli tavuk çeşnisini …

Devamını oku »

Pestolu ve Sebzeli Pilav

Pestolu ve Sebzeli Pilav (4 Kişilik)   Malzemeler 2 tablet tavuk bulyon 2 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su 1 kase mantar 1 adet patlıcan 1 adet kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı çam fıstığı Yarım demet roka Yarım çay bardağı maydanoz Yarım çay bardağı dereotu Yarım çay bardağı fesleğen Yarım …

Devamını oku »

Yaprak Ciğer

Yaprak Ciğer Malzemeler: > 200 gram kuzu ciğeri > 2 diş sarımsak > 1 dal taze soğan > 1 dal dereotu > 50 gram tereyağı > 1 adet küçük boy kapya biber > 1 adet dolmalık sarı biber Yaprak Ciğer Hazırlanışı: Kuzu ciğeri ince ve yaprak şeklinde doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Taze soğanı ve biberleri de ince uzun şeritler halinde doğrayın. Tereyağını geniş bir tavada eritin, …

Devamını oku »

Mısır Tortilla Cips

Mısır Tortilla Cips (8 Kişilik)   Malzemeler: 5 adet Mısır tortilla ekmeği (Tercihen Azteca mısır tortilla) Kızartmak için sıvı yağ   Hazırlanışı: Tortillaları küçük üçgen halinde kestikten sonra kızgın yağda, tercihen fritözde kızartın. Yağını süzüp hafif tuz ekleyerek tatlandırın.   Şefin notu: Tortilla ekmeği dayanıklı yapısı sayesinde sarılırken parçalanmaz. Bu taze dondurulmuş ürün, kızartılarak lezzetli tacolar elde edilir. Dip soslar …

Devamını oku »

Münhasır Tava

Münhasır Tava Malzemeler: > 100 gram kuzu kıyması > 100 gram et (Tercihen kuşbaşı) > 1 adet orta boy soğan > 3-4 diş sarımsak > 2 adet yeşil biber > 1 adet kapya biber > 50 gram tereyağı > Birer çay kaşığı kekik, nane, kimyon, pul biber, tuz > 1 tatlı kaşığı biber salçası > 1 adet domates  Münhasır Tava Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tavuk Burito Pico de Gall

Tavuk Burito Pico de Gall (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram kırmızı dolmalık biber 50 gram sarı dolmalık biber 25 gram mısır 10 gram kırmızı soğan 50 gram tavuk eti 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik) 10 ml. zeytinyağı 30 gram süzme yoğurt Tuz   Hazırlanışı: Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote …

Devamını oku »

Kuskus ve Kuzu Pirzola

Kuskus ve Kuzu Pirzola (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram havuç 2 adet arpacık soğan 40 gram kuskus 100 ml. sebze suyu 40 gram tereyağı 10 gram kurutulmuş siyah zeytin 1 dal frenk soğanı 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 gram kuzu bonfile 100 gram kuzu pirzola 3 yaprak pazı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Havucu ve arpacık soğanı ince ince …

Devamını oku »

Patates Sufle

Patates Sufle Malzemeler: > 1 kilo patates > 200 ml. süt > Yarım demet fesleğen > Tereyağı > Tuz > Karabiber > 1-2 diş sarımsak Hazırlanışı: Patateslerinizi çok yumuşamayacak, dağılmayacak şekilde haşlayın. 3-4 adet patatesinizi bütün olarak ayırın ve kalan patateslerinizi soyup püre haline getirin. Pürenizin içine sarımsak ve çok ince doğranmış fesleğen ekleyin. Ayırdığınız tüm patatesleri ortadan ikiye bölün ve …

Devamını oku »