Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Un Helvası

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Un Helvası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

un-helvasi-yemek-zevkiUn Helvası  İçin Malzemeler: 
• 5 kahve fincanı (tepeleme) un
• 4 kahve fincanı (silme) toz şeker
• 5 su bardağı su
• 100 gram tuzsuz tereyağı
• 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi
• 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi

Hazırlanışı:
Şeker ile suyu tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın. Ocaktan alın.
Emsan Cera-Moni Ceramic Tava’da tereyağını eritip unu ilave edin. Kısık ateşte hiç durmadan 15-20 dakika, unun rengi değişene dek kavurun. Ilınan şurubu birden dökün. Hızlıca karıştırıp şekerli suyu iyice çektirin. Ocaktan alın, iri çekilmiş Antepfıstığı içi ile Hindistancevizini serpin. Karıştırıp ılıkken servise sunun.

Tags: helvaiftarramazan tatlısıUn HelvasıUn Helvası HazırlanışıUn Helvası MalzemelerUn Helvası Tarifyemek zevki
Previous Post

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Next Post

Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki