Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 171)

Tarifler

Münhasır Tava

Münhasır Tava Malzemeler: > 100 gram kuzu kıyması > 100 gram et (Tercihen kuşbaşı) > 1 adet orta boy soğan > 3-4 diş sarımsak > 2 adet yeşil biber > 1 adet kapya biber > 50 gram tereyağı > Birer çay kaşığı kekik, nane, kimyon, pul biber, tuz > 1 tatlı kaşığı biber salçası > 1 adet domates  Münhasır Tava Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tavuk Burito Pico de Gall

Tavuk Burito Pico de Gall (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram kırmızı dolmalık biber 50 gram sarı dolmalık biber 25 gram mısır 10 gram kırmızı soğan 50 gram tavuk eti 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik) 10 ml. zeytinyağı 30 gram süzme yoğurt Tuz   Hazırlanışı: Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote …

Devamını oku »

Kuskus ve Kuzu Pirzola

Kuskus ve Kuzu Pirzola (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram havuç 2 adet arpacık soğan 40 gram kuskus 100 ml. sebze suyu 40 gram tereyağı 10 gram kurutulmuş siyah zeytin 1 dal frenk soğanı 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 gram kuzu bonfile 100 gram kuzu pirzola 3 yaprak pazı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Havucu ve arpacık soğanı ince ince …

Devamını oku »

Patates Sufle

Patates Sufle Malzemeler: > 1 kilo patates > 200 ml. süt > Yarım demet fesleğen > Tereyağı > Tuz > Karabiber > 1-2 diş sarımsak Hazırlanışı: Patateslerinizi çok yumuşamayacak, dağılmayacak şekilde haşlayın. 3-4 adet patatesinizi bütün olarak ayırın ve kalan patateslerinizi soyup püre haline getirin. Pürenizin içine sarımsak ve çok ince doğranmış fesleğen ekleyin. Ayırdığınız tüm patatesleri ortadan ikiye bölün ve …

Devamını oku »

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası Malzemeler: > 200 gram bonfile > Taze kekik ve biberiye > 1-2 diş sarımsak > Kuyruk yağı > Tereyağı > 3-4 adet domates Hazırlanışı: Etlerinizi zeytinyağı, tuz, karabiber, taze baharatlar ve sarımsak ile marine edin. Kuyruk yağı ile birlikte ızgarada her yeri eşit olacak şekilde pişirin. Domates ve dilediğiniz çeşitte …

Devamını oku »

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası

Vanilya Soslu Portakallı İrmik Helvası Malzemeler: > 250 gram irmik > 150 gram toz şeker > 1 paket margarin > 1 adet portakalın kabuğu ve suyu > 1 su bardağı süt > Yarım su bardağı su > 1 paket vanilya Sosu İçin: > 240 gram krema > 60 gram şeker > 3 adet yumurta sarısı > 1 adet çubuk vanilya Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Lahmacun Pizza

Lahmacun Pizza Malzemeler: Hamur İçin: > 100 ml. su > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 tatlı kaşığı şeker > 2-3 diş sarımsak > 50 ml. zeytinyağı > 10 gram maya > Aldığı kadar un Harç İçin: > 250 gram kıyma > 1 tatlı kaşı biber salçası > 1 tatlı kaşığı domates salçası > Tuz > Karabiber > Kimyon > 2-3 …

Devamını oku »

Tavuklu Tirit

Tavuklu Tirit Malzemeler: Hamuru İçin: > 2 adet yumurta > 100 gram su > 250 gram un > Tuz     Harç İçin: > 1 adet kemikli tavuk göğsü > Soğan > Havuç > Defne yaprağı Hazırlanışı: Öncelikle yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Tavuğu; havuç, soğan, defne yaprağı ile birlikte haşlayın. Haşlanan tavuğu bir kenarda bekletin. Hamuru çok ince …

Devamını oku »

Börülce Çorba

Börülce Çorba Malzemeler: > 1 su bardağı kuru börülce > 1 adet kuru soğan > Yarım su bardağı tel şehriye > Yarım çay bardağı zeytinyağı > 1 demet dereotu > Kuru nane > 1 çay kaşığı tuz > 1 tatlı kaşığı karbonat Hazırlanışı: Börülceleri çorbayı hazırlayacağınız tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar içme suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynama başlayınca 1 tatlı …

Devamını oku »

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Malzemeler: > 125 gram tereyağı veya margarin > 200 gram bitter çikolata > 1 su bardağı süt > 1 su bardağı pudra şekeri > 2 çorba kaşığı kakao > 2 paket pötibör bisküvi > 1 portakalın rendelenmiş kabuğu > Yarım su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Çikolatayı ve tereyağını cam bir kasede benmari usulü eritin. İçine pudra şekerini, kakaoyu ve …

Devamını oku »