Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in İftar Yemekleri, Tarifler
458 35
0
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Etli-ve-Yeşil-Mercimekli-Bulgur-Pilavı-yemek-zevkiEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
• 3 su bardağı bulgur
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 adet büyük boy beyaz soğan
• Tuz
• 4,5 su bardağı sıcak su
• 2 adet büyük boy domates

Hazırlanışı:
Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti kavurun. Rendelenmiş domates ile zerdeçalı ekleyin. 5 dakika daha kavurup bulguru ilave edin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp demlenme sırasında kalan tereyağını ekleyip pilavı karıştırın. Tencere’nin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın.

Tags: Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur PilavıEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı HazırlanışıEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı MalzemelereEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifiiftariftarda ne pişirsem?ramazanRamazan ayıyemek zevkiyöresel yemekler
Previous Post

Pastırmalı Nohut

Next Post

Un Helvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Un Helvası

Un Helvası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki