Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Puan ver

Etli-ve-Yeşil-Mercimekli-Bulgur-Pilavı-yemek-zevkiEtli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
• 3 su bardağı bulgur
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 adet büyük boy beyaz soğan
• Tuz
• 4,5 su bardağı sıcak su
• 2 adet büyük boy domates

Hazırlanışı:
Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti kavurun. Rendelenmiş domates ile zerdeçalı ekleyin. 5 dakika daha kavurup bulguru ilave edin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp demlenme sırasında kalan tereyağını ekleyip pilavı karıştırın. Tencere’nin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın.

OKU ➤  HUQQabaz’da iftar sahura kadar...

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz