Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Kabak Cacığı

Kabak Cacığı

Kabak-Cacığı-yemek-zevkiKabak Cacığı İçin Malzemeler: 

2 adet orta boy kabak

2 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı su

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım demet  dereotu

Tuz, pul biber

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin,  bol dereotu ve pul biber ile servis yapın.

OKU ➤  Şeftali Püreli Dondurma

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir