Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 12)

İftar Yemekleri

Pilav

Malzemeler 1 kilo pirinç 1.5 litre su 250 gram tereyağı Bir çay bardağı arpa şehriye Tuz Hazırlanışı Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin. Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç …

Devamını oku »

Fasulye

Malzemeler 200 gram kuru fasulye 2 yemek kaşığı margarin 50 gram kuşbaşı doğranmış et 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Su Hazırlanışı Fasulyeyi haşlayın, haşlandıktan sonra dinlendirin. Margarini kızdırın. İçine eti alın, et pişmeye yakın doğradığınız yarım soğanı içine ekleyin. Soğan öldükten sonra salçayı ekleyin. Salça kızardıktan sonra fasulyeye ekleyin. Fasulyenin üzeri bir parmak kadar geçecek kadar su …

Devamını oku »

Saç Kavurma

Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

Devamını oku »

Kavurma

Malzemeler: 1 kilo dana eti (yağı ve siniri temizlendikten sonra, yaklaşık 200 gram kavurma çıkacaktır) 200gram katı yağ 1 adet soğan Tuz Hazırlanışı Yağ iyice kızdırdıktan sonra sinirinden ve yağından temizlediğiniz, ince ince doğradığınız eti tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanı serpiştirin. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Önce et sulanacaktır sonra suyunu çekip yağını bırakacaktır. Yağı bıraktıktan sonra bir miktar tuz …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler 4 adet patlıcan 5 adet domates Sarımsak Zeytinyağı Sirke Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin, patlıcanları soyun. Domatesin suyunda  sirke, zeytinyağı, tuz ilavesiyle pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Arap Dolması

Malzemeler 4 adet kabak 1 su bardağı pirinç 300gram kıyma Pul biber Kekik Sarımsak Sumak Kimyon Karabiber Hazırlanışı Pirinç , kıyma, pul biber, kekik,sarımsak, sumak, kimyon ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun. Kabakları oyup içine harcı doldurun. Tencereye dizin. 2 bardak su, sıvı yağ ve tuz  ekleyerek pişirin.

Devamını oku »

Lorlu Bulgurlu Pazı Dolması

Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı lor 2 adet kuru soğan Tereyağı Zeytinyağı Pazı yaprağı   Hazırlanışı Soğanları tereyağı ve zeytinyağında doğrayıp kavurun. Bulgurları haşlayıp ekleyin. Bulguru ocaktan aldıktan sonra  içine lor ekleyip karıştırın. Pazıları bu iç malzemesi ile sarın. Tencereye dizip pişirin.  Sarmısaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile servis edin.  

Devamını oku »

Bulgurlu Pırasa Köftesi

Malzemeler 250 gram kıyma Yarım su bardağı ince köftelik bulgur 2 adet pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için) Hazırlanışı Bulguru bir …

Devamını oku »

Kebap Aşkı

Malzemeler 35 gram kuzu döş eti 35 gram kuzu but eti 35 gram dana tranş 35 grama kuyruk yağı Yeterli miktarda tuz Karabiber Pul biber Garnitür İçin: 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet pancar 1adet kabak Tuz Sıvı yağ Çekilmiş beyaz biber Çekilmiş kırmızı tane karabiber Bulgur Pilavı İçin: Bulgur Kuru soğan Salça Tuz Nane, karabiber Mantar ve …

Devamını oku »

Nohutlu Kaburga

Malzemeler: 1 adet koyun kaburgası 2 su bardağı nohut (ıslatılmış) 7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy) 7-8 adet domates 2-3 çorba kaşığı tereyağı 5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı 15-20 su bardağı su Tuz Hazırlanışı Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave …

Devamını oku »