Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 12)

İftar Yemekleri

Sebzeli Ekşili Köfte

Malzemeler: • 500 gram yağsız dana kıyması • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 5 dilim dost ekmeği • 1 adet yumurta • 2 adet kabak • 2 adet havuç • 5 adet çarliston biber • 2 adet patates • 400 gram yoğurt • 2 adet limon • 3 çorba kaşığı un • …

Devamını oku »

Çeşme Enginarı Dolması

Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Malzemeler: > 2 su bardağı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 demet taze soğan > 2 adet temizlenmiş enginar > Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 …

Devamını oku »

Fırında İstiridye Mantarı

Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …

Devamını oku »

Dana Kaburga

Malzemeler: > 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde) > 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi > Tuz, karabiber Soğan Kızartması İçin: > 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ Patates Püresi İçin: > 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı …

Devamını oku »

Etli ve Sebzeli Kağıt Kebabı

Malzemeler 200 gram dana bonfile 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kabak 35 gram taze kaşar 1 yemek kaşığı soya sosu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı taco baharatı Hazırlanışı: Etleri ve sebzeleri jülyen doğradıktan sonra bir tavada sarımsakla beraber sote edin. Yemeğin daha sonra fırına gireceğini unutmayın..! Fazla pişirmeden soteleyin. Soteleme işleminden sonra taco baharatını ve soya …

Devamını oku »

Dil Peynirli Şiş Köfte

Malzemeler 8-10 adet çeri domates Köfte Harcı İçin: 500 gram tek çekim dana döş kıyma 200 gram dil peyniri 2 diş sarımsak 2 adet soğan Karabiber Kimyon Yenibahar Galeta unu Yumurta Hazırlanışı Kıymayı diğer malzemelerle iyice yoğurun. Kıymadan yuvarlak köfteler yapın. Dil peynirlerinin dış kısma gelmemesine dikkat edin. Köfteleri çeri domateslerle birlikte şişlere takın. Arzunuza göre fırında veya ızgarada pişirin. …

Devamını oku »

Pilav

Malzemeler 1 kilo pirinç 1.5 litre su 250 gram tereyağı Bir çay bardağı arpa şehriye Tuz Hazırlanışı Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin. Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç …

Devamını oku »

Fasulye

Malzemeler 200 gram kuru fasulye 2 yemek kaşığı margarin 50 gram kuşbaşı doğranmış et 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Su Hazırlanışı Fasulyeyi haşlayın, haşlandıktan sonra dinlendirin. Margarini kızdırın. İçine eti alın, et pişmeye yakın doğradığınız yarım soğanı içine ekleyin. Soğan öldükten sonra salçayı ekleyin. Salça kızardıktan sonra fasulyeye ekleyin. Fasulyenin üzeri bir parmak kadar geçecek kadar su …

Devamını oku »

Saç Kavurma

Malzemeler 1 kilo et 1 adet domates 2 adet biber Terbiyesi İçin: Süt veya yoğurt Zeytinyağı 1 adet soğan Hazırlanışı Soğanı doğrayıp suyunu bir kaba sıkın içine süt veya yoğurt  ve zeytinyağını ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız eti içinde bir gün bekletin. Saçın içine eti, domatesi ekleyin. Et suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra yağını bırakacaktır. Yağını bıraktıktan 15 dakika sonra yemek hazırdır.

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz