Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Kaburga

Dana Kaburga

et1

Malzemeler:
> 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde)
> 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi
> Tuz, karabiber
Soğan Kızartması İçin:
> 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ
Patates Püresi İçin:
> 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı > Tuz
Kaburga Marmeladı İçin:
> 100 gram kaburga eti (Haşlama etinden ayıklanmış)
> 1 adet arpacık soğan > 1 diş sarımsak > 1 tatlı kaşığı tereyağı
> 1 adet acı biber turşusu > 3 dal maydanoz > 4-5 dal frenk soğanı

Hazırlanışı: Kaburgaları dört eşit porsiyona ayırın ve iyice ısıtılmış tavada mühürleyin. Daha sonra tuz ve karabiberi serpin. Suyunu ekleyin. Alüminyum folyoya sarıp kısık ateşte 2 saat boyunca pişirin. Pişirdiğiniz tavanın içinden kaburganın parçalanmış kısımlarını alıp marmelat yapımında kullanmak üzere elinizle didikleyin. Tereyağını eritip kıyılmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Didiklediğiniz eti, acı biber turşusunu, kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bu karışımdan 10’ar gramlık toplar elde edip paneledikten sonra kızgın yağda kızartın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye aktarıp haşlayın. Suyunu süzüp tereyağı, krema, tuz ve karabiberle tatlandırın. Püre haline getirin. İsteğe göre patates püresini servise sunmadan önce ısıtırken çok az trüf mantarı yağı ile tatlandırabilirsiniz. Dilimlenmiş soğanları soda ve un karışımına buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kaburgayı, sotelenmiş edamame fasulyesi ve közlenmiş kapya biber ile servis edebilirsiniz.

 

OKU ➤  GoldMaster Rosa çay makinesi ile çay keyfinizi ikiye katlayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir