Reyhan Şerbeti Malzemeler: 1 demet taze reyhan 1 litre su 6-7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet yıldız anason (veya çubuk tarçın) Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın. Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekeri ve …
Devamını oku »İçecek Tarifleri
Vişne Kompostosu
Vişne Kompostosu Malzemeler: 1 kilo taze vişne 1,5 su bardağı toz şeker 2 litre su Vişne Kompostosu Hazırlanışı: 1.Aşama Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra saplarını çıkartın. Vişne tanelerini, şekeri tencereye alın. Üzerine suyunu ilave edin. 2.Aşama Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Vişneler kaynamaya başlayınca 10 dakika daha ateşte tutun. Ocaktan alın. 3.Aşama Tencereden yeni aldığınız kompostoyu sıcakken …
Devamını oku »Buzlu Çay
Buzlu Çay Hazırlanışı: Malzemelerim; 1 tutam ıhlamur, 1 tutam nar çiçeği, 2 dilim limon, 1 çubuk tarçın, 1 tutam melisa. Malzemelerin tümünü 1 litre su eklediğim tencereme aktardım ve hemen kaynatmaya başladım. Çayım kaynadıktan sonra ocaktan aldım ve oda ısısında ılınana kadar demlenmeye bıraktım. Ilınınca içine 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce karıştırdım. İki bardak daha su ilave ettim. Temiz …
Devamını oku »Kayısılı ve Dondurmalı İçecek
Kayısılı ve Dondurmalı İçecek İçin Malzemeler: 7-8 adet kayısı (tercihen olgun ve yumuşak) 50 gram bitter çikolata 2 top kaymaklı dondurma Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini çıkardıktan sonra buzlukta 1 saat kadar bekletin. Daha sonra çukur bir kaba aktarın, kaymaklı dondurmayı ekleyin. Blenderde iyice karıştırın. Servis bardaklarına aktarın, rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Orman Meyveli Süt
Orman Meyveli Süt İçin Malzemeler: 2 su bardağı yarım yağlı süt (soğuk olmalı) 1 kase böğürtlen – frambuaz karışımı (buzlukta bekletilmiş olmalı) Hazırlanışı: Sütü çukur ve derin bir kaba aktarın. Hazır kutularda dondurulmuş veya buzlukta 1 saat bekletmiş olduğunuz taze orman meyvelerini ekleyin. Blenderde çırpın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek
Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek İçin Malzemeler: 2 büyük dilim karpuz 3-4 büyük yaprak taze fesleğen 10-12 adet fındık (2 Kişilik) Hazırlanışı: Fındıkları iyice ısıtılmış yağsız tavada rengi değişene kadar kavurun. Ocaktan alın, havanda irice ezin. Karpuzu buzlukta 1 saat kadar dondurduktan sonra mutfak robotuna alın. Taze fesleğen yapraklarını ekleyin. Blenderde çırpın. Servis bardağına aktarın. Üzerine önceden kavurduğunuz fındık içini serpin. …
Devamını oku »Taze Meyve Kompostosu
Taze Meyve Kompostosu İçin Malzemeler 1 adet kivi 1 adet elma 1 adet muz 100 gram çekirdeksiz taze üzüm 1 adet armut 4 adet siyah erik 8 adet çilek Şerbeti İçin: 100 gram şeker 800 gram su 1 yemek kaşığı kızamık şekeri (4 Kişilik) Hazırlanışı Şerbeti için; Malzemeleri karıştırıp kaynatın. Bir süre soğumaya bırakın. Tüm meyveleri doğrayıp kaselerin içine koyun. …
Devamını oku »Çilekli Limonata
Çilekli Limonata İçin Malzemeler: • 2 su bardağı limonata • 2 su bardağı taze sıkılmış veya hazır çilek suyu • 1 su bardağı ekşi elma suyu • 1 çorba kaşığı zencefil suyu Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırın. İçeceği Emsan Rapsodi Gold Cam Set’in servis bardaklarına paylaştırın. Taze çilek ile süsleyip servis yapın.
Devamını oku »Yaz Meyveleri Peltesi
Yaz Meyveleri Peltesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı kayısı-şeftali püresi 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 1 kahve fincanı file badem Üzeri için: Çikolata parçaları (4 Kişilik) Hazırlanışı: Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan …
Devamını oku »Sarı Kirazlı Komposto
Sarı Kirazlı Komposto İçin Malzemeler: 500 gram sarı kiraz 2,5 su bardağı toz şeker 50 gram loğusa şekeri 1 adet kabuklu çubuk tarçın 6 su bardağı su (8-10 Bardak İçin) Hazırlanışı: Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker ve çubuk tarçını ilave edin. Sarı kirazları da ekleyip kirazların kabukları hafif çatlayana dek kaynatın. …
Devamını oku »