Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Lavantalı Limon Buzlama

Lavantalı Limon Buzlama

Lavantali-Limon-Buzlama-yemek-zevki

Lavantalı Limon Buzlama İçin Malzemeler:

1 litre limonata

1 tatlı kaşığı lavanta

Kase yapımı için yarım limon 

Hazırlanışı:

– Enine ikiye kestiğiniz limonların içini çıkartın.

– Limonatanın içine lavanta ekleyip tatlandırın.

– Buzlukta, arada bir karıştırarak kristal haline gelene dek dondurun.

– Kristalize olmuş limon buzlamayı, isteğe göre kaşık kaşık yarı limonların içine doldurabilirsiniz. Birkaç saat daha beklettikten sonra servise hazır edin.

(4 Kişilik)

Huriş’in Notları:

Hazırladığınız limonatalı karışımı soğuğa dayanıklı kaba dökün. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Lavantalı limon buzlamayı, limon kaseleri yerine servis kaselerinde de sunabilirsiniz.

OKU ➤  Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz