Limonata

limonata-tarifi-yemek-zevki

Limonata Tarifi İçin Malzemeler:

1 kilo limon

1,5 su bardağı toz şeker

Birkaç dal taze nane

Su

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı

Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin.

Rendelenmiş limon kabuklarını süzgeç yardımıyla şekerli suyun içinden süzerek ayırın. Kalan limonların suyunu sıkın.  Şekerli karışım ile saf limon suyunu birleştirin ve kendi damak zevkinize göre soğuk su ilavesi ile tatlandırın.

limonata-tarfii-1 limonata-tarifi-2

 

OKU ➤  Domates Suyu

Tavsiye

Mangalda En Lezzetli Tavuk Nasıl Pişirilir?

Mangalda En Lezzetli Tavuk Nasıl Pişirilir?

Mangalda pişen tavuk etinin lezzeti paha biçilmez olur. Hele bir de ateşin kokusu ete sindi …

Bir Yorum

  1. kolay bir tarif tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz