Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri (sayfa 6)

İçecek Tarifleri

Armut Kompostosu

Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …

Devamını oku »

Karışık Meyve Suyu

Karışık Meyve Suyu İçin Malzemeler; 2 adet kivi 2 adet portakal 2 dilim ananas  Hazırlanışı: Bütün meyveleri yıkayın, soyun. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Her seferinde taze hazırlayın, bekleme C vitamini kaybına yol açar.  

Devamını oku »

Lavantalı Limon Buzlama

Lavantalı Limon Buzlama İçin Malzemeler: 1 litre limonata 1 tatlı kaşığı lavanta Kase yapımı için yarım limon  Hazırlanışı: – Enine ikiye kestiğiniz limonların içini çıkartın. – Limonatanın içine lavanta ekleyip tatlandırın. – Buzlukta, arada bir karıştırarak kristal haline gelene dek dondurun. – Kristalize olmuş limon buzlamayı, isteğe göre kaşık kaşık yarı limonların içine doldurabilirsiniz. Birkaç saat daha beklettikten sonra servise …

Devamını oku »

Limonata

Limonata Tarifi İçin Malzemeler: 1 kilo limon 1,5 su bardağı toz şeker Birkaç dal taze nane Su (4 Kişilik)  Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin. Rendelenmiş …

Devamını oku »

Reyhanlı Ayran

Reyhanlı Ayran Hazırlanışı: 250 gr yoğurdu, 500 ml. suyu, 1 dal taze reyhanı ve bir tutam tuzu blenderde iyice çırpın. En son 1 şişe maden suyu ekleyin. Karıştırıp LAV Ayran Bardağım kupalarına aktarın. İsteğe göre buz parçaları ekleyerek soğuk soğuk servis yapın

Devamını oku »

Reyhan Şerbeti

Malzemeler: 1,5 demet taze reyhan 1,5 litre kaynar su 3 adet limon tuzu 6 çorba kaşığı toz şeker 1 adet tarçın çubuğu 1 adet yıldız anason Hazırlanışı: Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Sürahinin içine aktarın. Limon tuzunu, şekeri, tarçın çubuğunu ve anasonu ilave edin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 1 saat kadar bekletin. Soğuyunca süzgeç yardımı ile …

Devamını oku »

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Malzemeler • 500 gram yoğurt • 2 su bardağı su • Yarım demet dereotu • 3 dal taze reyhan • 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday • 1 çay bardağı haşlanmış nohut • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay kaşığı haspir otu • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu   Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi: Yoğurda suyu ilave edip …

Devamını oku »

Kış Çayı

Kış Çayı Malzemeler: > 1 dal kurutulmuş adaçayı > 2-3 dal ıhlamur > 1 adet tarçın çubuğu > 2 dilim portakal > Su Hazırlanışı: Su dışındaki tüm malzemeyi demliğe yerleştirin. Kaynar sıcak suyu ekleyin. 5 dakika demledikten sonra sıcak sıcak için.

Devamını oku »

Zencefil Limonata

 Malzemeler: 1 demet taze nane 20 gram taze zencefil 10 adet limon 200 gram toz şeker 7-8 su bardağı su   Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp süzün, irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerlerine şekeri, irice doğranmış taze naneyi ve 1 bardak kaynar su ilave edin. Üzerini kapatıp oda ıssısında en az 6 saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine azar azar …

Devamını oku »

Orman Meyveleri Karışımı

Malzemeler: 1 su bardağı çilek suyu 2 su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı elma suyu 1 şişe soda 1 adet limonun suyu Taze nane yaprakları 2 adet kırmızı erik   Hazırlanışı: Meyve sularını iyice karıştırdıktan sonra sürahiye aktarın. Sodayı, nane yapraklarını ve dilimlenmiş kırmızı erikleri ekleyin. Karıştırıp soğuk servis yapın.

Devamını oku »