Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri (sayfa 7)

İçecek Tarifleri

Yeşil Limonlu Limonata

Malzemeler: 6 adet limon 2 adet yeşil limon 200 gram toz şeker Taze nane yaprakları 1 adet portakalın suyu 2 litre kaynar su   Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendeleyin ve limonların tümünü sıkın. Limon suyunu, portakal suyunu, kaynar suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kasede karıştırın. Üzerine kapatıp 1 gün boyunca bekletin. Portakal kabuğu, taze nane ve …

Devamını oku »

Cosmopolitan

Malzemeler: • 1 kahve fincanı yaban mersini suyu • 1 kahve fincanı üzüm suyu • 2 çorba kaşığı vişne suyu • 2 çorba kaşığı limon suyu • Dilimlenmiş limon • Birkaç adet taze üzüm Cosmopolitan Tarifi: Meyve sularını blenderde iyice karıştırın. Önceden soğutulmuş buzlu servis bardağına aktarın. Taze üzüm ve limon dilimleri ile süsleyip hemen servis yapın.

Devamını oku »

Karamelli Buzlu Kahve

Malzemeler: • 3-4 adet buz • 1 tatlı kaşığı karamel şurubu • 1 çay bardağı espresso • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı süt kreması Karamelli Buzlu Kahve Tarifi: Servis bardağını buzla doldurun. Üzerine sırasıyla karamel şurubunu, esspressoyu, sütü ve blender yardımı ile köpük haline getirdiğiniz kremayı ilave edin. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Elmalı Limonata

Malzemeler: • 1 adet yeşil elma • 1 su bardağı limonata • 1 tatlı kaşığı yeşil limon suyu • Buzlu bardak • Siyah üzüm Elmalı Limonata Tarifi: Elmanın suyunu sıkın, limonata ile birlikte karıştırın. Önceden buzlukta beklettiğiniz soğuk bardağa elmalı limonataya aktarın. Yeşil limon suyunu sıkıp isteğe göre siyah üzüm ile birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »

Strawberry Heart Freezer

Malzemesi: 150 gram çilek 1 su bardağı buz 6 cl çilek şurubu 1 top çilekli dondurma 1 top kaymaklı dondurma Strawberry Heart Freezer Tarifi: Çilek, buz, çilekli dondurma ve çilek şurubunu blenderde karıştırıp kar haline getirin. Bardağa alın. Üzerine bir top kaymaklı dondurma koyup servise sunun.  

Devamını oku »

Kızılcık Şerbeti

Malzemeler; • 250 gram kızılcık • 250 gram vişne • 250 gram kırmızı erik • 2 su bardağı şeker • 2 buçuk litre su Kızılcık Şerbeti Tarifi; 1. Meyveleri yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. 2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika süreyle fokurdatın. Şeker ilave edin.10 dakika daha kaynatın. 3. Soğuyunca servis edin.

Devamını oku »

Limonlu Sorbe

Malzemesi: 4-5 adet limon 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yeteri kadar nane, şekerleme Limonlu Sorbe Tarifi: 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve limonu sıkın. Kalan limonları dilimleyip derin bir kapta üzerine toz şeker ve limon rendesi ile limon suyunu ilave edip 1 gün dolapta bekletin. Dolapta şekerle bekleyen dilimlenmiş limonları elinizle iyice sıkıp posasını çıkarın. Üzerine suyu …

Devamını oku »

Kivili Kup

Malzemeler 100 gram kivili dondurma 100 gram kivi 10 gram krem şanti 1 adet kiraz şekerlam 10 gram kivi sos Kivili Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Kivileri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. En üst kısma şekerlamları dizin. Son olarak üzerinde kivi sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Dağ Meyveleri

Malzemeler: 1 tabak dolusu frambuaz, ahududu, Frenk üzümü 1 yemek kaşığı limon suyu 1 adet portakal suyu 1 şişe soda Yeteri kadar şeker, buz Dağ Meyveleri Tarifi: Bütün malzemeleri püre haline getirin. Soda ve buzu ekleyin. Servise sunun.

Devamını oku »

Çilek Krem

Malzemesi: 1 su bardağı çilek 1 adet muz Yarım bardak portakal suyu 1 su bardağı yoğurt Yeteri kadar pudra şekeri, buz Çilek Krem Tarifi: Tüm malzemeyi robottan geçirin. Arzuya göre şeker ilave edip soğuk olarak servise sunun.  

Devamını oku »