Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri (sayfa 2)

İçecek Tarifleri

Naneli Ayran

naneli ayran

Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi Bu yıl Ramazan’da susuzluğunuzu giderecek püf noktalar Uzak Doğu’dan geliyor. Demirhindi; şifa kaynağı olmasının yanı sıra, susuzluk giderici ve ferahlatıcı özelliği ile oruçlu günlerin en büyük destekçisi olacak. Osmanlı İmparatorluğu sınırlarının Hindistan’a kadar uzandığı dönemlerde keşfedilen ve sultanların vazgeçilmezi olan bu egzotik meyve hakkında, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli önemli bilgiler veriyor. Son birkaç …

Devamını oku »

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kuru nar çiçeği 2 adet karanfil 200 gram toz şeker 1 litre su   Hazırlanışı Nar çiçeklerini 1 gün soğuk suda bekletin. Yumuşayan nar çiçeklerinin üzerine şeker ilave edin. 4-5 saat orta ateşte kaynatın. Kıvamı olgunlaşan şerbeti süzgeçten geçirerek dolapta soğumaya bırakın. Buz ve taze otlar eşliğinde (fesleğen, nane vs. ) …

Devamını oku »

Vanilyalı Rooibos Çay

Vanilyalı Rooibos Çay

Vanilyalı Rooibos Çay Güney Afrika kökenli Rooibos çayının en önemli özelliği antioksidan bakımından zengin olması. Siyah çay ya da yeşil çay gibi kafein de içermiyor. Genelde aromalı meyve kurularıyla, kakao, vanilya, tarçın vb. tatlarla hazırlanıyor. Vanilyalı Rooibos Çay İçin Malzemeler 2 çay kaşığı (tepeleme) Roobois çay 2 çay kaşığı portakal kabuğu 1 adet çubuk vanilya Vanilyalı Rooibos Çay Hazırlanışı Çubuk …

Devamını oku »

Kardan Meyveli Dondurma Yapımı

dondurma

Karın hala temizliğini koruduğu yerlerdeyseniz, kardan kendinize bir kup eğlence çıkarabilirsiniz. Süre: 20 dakika (4 Kişilik) Malzemeler 1/3 su bardağı şeker 1/4 su bardağı su 1 portakal Kar (tercihe göre) 2 damla yeşil gıda boyası 2 damla pembe gıda boyası Birinci Adım Öncelikle portakalın suyunu sıkarak başlayın. Bu tarif için aslında 1/4 su bardağı portakal suyu ideal ama damak tadınıza …

Devamını oku »

İçinizi Isıtan Sağlıklı Kış Çayları

kış çayı

Öksürükten strese bulantıdan alerjiye… Havaların soğuması ile birlikte dumanı üzerinde tüten sıcak bir çikolataya kim “hayır” diyebilir ya da mis gibi kokan tarçınlı elma çayına… Hem içinizi ısıtan hem de sağlığınızı koruyan bu içecekler kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak bu içeceklerin sağlığınıza zarar vermemesi için miktarlarına ve yapılışına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu içecekler size faydadan …

Devamını oku »

Mandalina Şurubu Tarifi

mandalina şurubu

Mandalina Şurubu (4 Kişilik) Mandalina Şurubu Malzemeleri 2 kilo mandalina 2 adet portakal 3 bardak vanilyalı toz şeker ya da normal toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 ya da 2 adet karanfil tanesi Saklama Önerileri: Buzdolabında 2 ay Mandalina Şurubu Hazırlanışı Mandalina ve portakalları sıkın. Elde ettiğiniz portakal ve mandalina suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri, tarçını ve karanfilleri …

Devamını oku »

Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi

Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.

Devamını oku »

Papaya ve Şeftali Kompostosu

Papaya ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Papaya ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 1 adet doğranmış papaya meyvesi 3 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 adet şeftali 7 su bardağı su 6 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu   Papaya ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri, karanfili, çubuk tarçını tencereye alın. 10 dakika kaynattıktan sonra küp küp …

Devamını oku »