Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri (sayfa 3)

İçecek Tarifleri

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 250 gram taze dut 2 adet şeftali 1 adet çubuk tarçın 8 su bardağı su 8 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Küp küp doğranmış şeftalileri ve limon …

Devamını oku »

Kayısı Kompostosu

Kayısı Kompostosu Kayısı Kompostosu (6 Kişilik) Kayısı Kompostosu İçin Malzemeler: 1 kilo taze kayısı (kuru kayısı ile de yapabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı limon suyu 8 su bardağı su 6 çorba kaşığı toz şeker 1 dal taze nane 1 avuç ceviz içi   Kayısı Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, iri doğranmış ceviz içini ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon …

Devamını oku »

Mango Kompostosu

Mango Kompostosu (6 Kişilik) Mango Kompostosu İçin Malzemeler: 3 adet mango Yarım limonun suyu 8 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 dal taze nane   Mango Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri kaynatın. Elma dilimi şeklinde doğradığınız mangoyu ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha haşlayın. Ocaktan alın, taze nane ekleyin. Soğuyunca servis yapın. #MangoKompostosu #MangoKompostosuTarifi #MangoKompostosuMalzemeler #KompostoTarifi …

Devamını oku »

Ananas Kompostosu

Ananas Kompostosu (6 Kişilik) Ananas Kompostosu İçin Malzemeler: 6 dilim ananas 1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 5 çorba kaşığı toz şeker   Ananas Kompostosu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri bir taşım kaynatıp ananasları ilave edin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Soğuyunca yağsız olarak tavada kavrulmuş dolmalık fıstıklarla birlikte servis …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu İçin Malzemeler: 500 gram taze çilek 1 dal taze nane yaprağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker   Çilek KompostosuHazırlanışı: Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Enine ikiye kesilmiş çilekleri ve …

Devamını oku »

Güllü Bademli Şerbet

Güllü Bademli Şerbet (4 Kişilik) Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler: 200 gram öğütülmüş badem 250 ml. su 500 gram toz şeker 10-12 adet kakule tohumu 1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan) 1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten)   Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı: Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. …

Devamını oku »

Boyan Şerbeti

Boyan Şerbeti Tarifi Boyan Şerbeti İçin Malzemeler: 4 tatlı kaşığı kıyılmış meyan kökü 4 su bardağı su Yarım limonun suyu 5-6 dal taze nane Buz parçaları Boyan Şerbeti Hazırlanışı: Meyan kökünün üzerine 4 bardak soğuk suyu ekleyin. Kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Sonra tülbent yardımıyla iyice süzün. Elde ettiğiniz suyun içine limon suyu nane yaprağı ve buz parçaları ekleyin. Soğuk soğuk servis yapın. #BoyanŞerbeti …

Devamını oku »

Ayva Kompostosu

Ayva Kompostosu Tarifi Ayva Kompostosu İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy ayva 1 su bardağı toz şeker 2-3 adet tarçın çubuğu 3-4 adet tane karanfil 2 litre su Ayva Kompostosu Hazırlanışı:                                                                  …

Devamını oku »

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu Tarifi Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu İçin Malzemeler: 1 adet salatalık 1 avuç maydanoz Leblebi kadar büyüklüğünde zencefil 1/4 dilimlenmiş limon 1 adet portakal (kabuğu soyulmuş) 1 adet küçük boy elma 1 dal kereviz sapı 1 adet mandalina (kabuğu soyulmuş) Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu Hazırlanışı: Sebze ve meyvelerin hepsini katı meyve presinden geçirdim. Eğer katı meyve presiniz yoksa …

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Tarifi Karadut Şerbeti İçin Malzemeler: 1 kilo karadut 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzdükten sonra kevgirin içine alın. Kevgirin altına derin bir kap yerleştirin. Meyveleri elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Kenarda bekletin.

Devamını oku »