Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 22)

Hamur İşi Tarifleri

Vişneli Mekik Kek

Vişneli Mekik Kek Malzemeler: > 120 gram yumurta beyazı > 100 gram şeker > 50 gram un > 50 gram toz badem > 3 gram kabartma tozu > 100 gram tereyağı > 50 gram dondurulmuş vişne Vişneli Mekik Kek  Hazırlanışı: Şeker, un, toz badem, kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. İçine yumurta beyazı ekleyin. Tereyağını bir kapta eritin. Karışıma en son tereyağını …

Devamını oku »

Vişne Dolgulu Kurabiye

Vişne Dolgulu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram un > 135 gram tereyağı > 90 gram pudra şekeri > 1 adet yumurta > Vanilya > Vişne Vişne Dolgulu Kurabiye Hazırlanışı: Vişne dışındaki tüm malzemeleri yoğurun. Yuvarlayıp yuvarlak şekil verin. Ortalarına birer vişne batırın. Tercihe göre kenarlarına bastırarak kayık şeklide verebilirsiniz. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağında servis edin.  

Devamını oku »

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel

Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Malzemeler: > 2 su bardağı un > Su> Tuz İçi İçin: > 1 adet haşlanmış patates > 1 adet kuru soğan > 200 gram kıyma > 200 gram beyaz peynir > Maydanoz > Tuz > Karabiber Patatesli, Peynirli ve Kıymalı Hingel Hazırlanışı: Un ve tuzu karıştırıp aldığı kadar su ile mantı hamurunu elle yoğurup dinlendirin. Patatesli iç …

Devamını oku »

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Malzemeler: Kıbbe Malzemesi: > 250 gram kuzu ya da dana kıyması > 200 gram ince bulgur > Kızartmak için sıvı yağ > Tuz, karabiber > 1 çorba kaşığı çam fıstığı (Üzeri için) > Yufka ekmeği İç malzemesi İçin: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 adet soğan > 100 gram kuzu veya dana kıyma > 1 …

Devamını oku »

Cevizli Ay Çöreği Video

Cevizli Ay Çöreği İçin Malzemeler ; Cevizli Ay Çöreği Hamuru İçin ; 4 su bardağı un 1/2 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karbonat 1 adet yumurta Cevizli Ay Çöreği İçin İçin ; 1 çay bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao …

Devamını oku »

Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo yağsız dana kıyması > 750 gram kuru Trakya soğanı > 2 tatlı kaşığı tuz Kapalı Kıymalı Pide Hazırlanışı: Kıymalı harcın hazırlanışı: Soğanlar blenderdan geçirin. Daha sonra …

Devamını oku »

Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo ıspanak > 1 rulo kaymak > 500 gram yağlı beyaz peynir > 200 gram taze kaşar peyniri > 1 su bardağı süt Ispanaklı Pide Hazırlanışı: Ispanaklı harç …

Devamını oku »

Taze Tagliatelle

Taze Tagliatelle Malzemeler: Makarna için: > 500 gram un > 100 gram irmik > 5 adet yumurta > 30 ml. zeytinyağı > 20 gram tuz Taze Tagliatelle Sosu İçin: > 20 ml. zeytinyağı > 200 gram arzu ettiğiniz şekilde deniz mahsulü > Bir tutam safran > 1 adet kapya biber > 50 gram iç kabak çekirdeği > 5 yaprak fesleğen …

Devamını oku »

Tahinli Fındıklı Krep

Tahinli Fındıklı Krep Malzemeler: > 1,5 su bardağı un > 1,5 su bardağı süt > 2 adet yumurta > Bir fiske tuz > 2 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı tahin > 1 çay bardağı fındık > 3 yemek kaşığı pudra şekeri   Tahinli Fındıklı Krep Hazırlanışı: Yumurta, un, süt tuz ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Krep …

Devamını oku »

Elmalı Strudel

  Elmalı Strudel Malzemeler: Hamur İçin: > 170 gram un > 25 gram tereyağı (oda ısısında) > 1 çay kaşığı tuz > 90 ml. soğuk su > 30 ml. yumurta İçi İçin: > Yarım kilo elma > 40 gram toz şeker > 80 gram tereyağı > 80 gram kuru üzüm > 80 gram fındık + ceviz > 1 çay kaşığı …

Devamını oku »