Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Elmalı Yağsız Kek

Elmalı Yağsız Kek

51

Elmalı Yağsız Kek Malzemeler:

> 4 adet orta boy elma > 2 adet yumurta

> 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 su bardağı esmer toz şeker

> 1 su bardağı un > 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

> Bir tutam muskat rendesi > 1 paket kabartma tozu

> 1 paket vanilya > Pudra şekeri (Üzeri için)

Elmalı Yağsız Kek Hazırlanışı:

Kabuğunu soyup çekirdeklerini temizlediğiniz elmaları fındık büyüklüğünde doğrayın. Şekeri, yumurtaları ve tarçını mikser yardımı ile birkaç dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Hamuru çırpmaya devam edin. En son vanilyayı, ceviz içini, muskat rendesini ve elmaları ekleyin. Tahta bir kaşıkla veya spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak hamuru karıştırın. Çok az yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün, üzerini düzeltin. 160 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika kadar pişirin. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirerek ılık ılık servis yapabilirsiniz

OKU ➤  Tavuk Döner Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir