Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide

7

Kapalı Kıymalı Pide Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 1 kilo un

> 1 litre su

> 1 yemek kaşığı tuz

> 1,5 yemek kaşığı toz şeker

> Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin:

> 1 kilo yağsız dana kıyması

> 750 gram kuru Trakya soğanı

> 2 tatlı kaşığı tuz

Kapalı Kıymalı Pide Hazırlanışı:

Kıymalı harcın hazırlanışı: Soğanlar blenderdan geçirin. Daha sonra kıyma ve soğanları ayrı ayrı kavurun. Kıymayı kavurmadan önce içine tuz ilave edin. Soğanları ve kıymayı soğumaya bırakın. Soğanlar tamamen soğuduktan sonra soğanın suyunu elle sıkın. Kıyma ve soğanları bir kapta karıştırarak kullanıma hazır hale getirin. Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için yarım saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerlerini örtüp, 1 saat süreyle bekletin. Her bir hamur parçasını uzunlamasına açın. Hazırladığınız harçtan, hamurun orta kısmına yerleştirin ve hamurun iki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatın. Diğer tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan pidelerin, kenarlarına yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Pişen pidelerin üzerini bıçakla kesin. Tereyağı ve yumurta ilave edin. Pide üzerindeki yumurtanın kıvamını arzuya göre tekrar fırına vererek belirleyebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir