Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 21)

Hamur İşi Tarifleri

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: >2 adet yumurta >500 gram un >Tuz İçi İçin: >250 gram kıyma >1 adet kuru soğan >Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için) >Süzme yoğurt Çıtır Mantı Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla …

Devamını oku »

Balkabaklı Ravyoli

Balkabaklı Ravyoli Malzemeler: Hamuru İçin: > 250 gram un > 1 kahve kaşığı tuz> 3 adet yumurta İçi İçin: > Yarım kilo ayıklanmış balkabağı > 50 gram tereyağı > 1 adet kuru soğan > 1 tatlı kaşığı adaçayı > 1 yemek kaşığı tuz > Maydanoz >1 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı karabiber Balkabaklı Ravyoli Hazırlanışı: Un ve tuzu bir …

Devamını oku »

Biscotti

Biscotti Malzemeler: > 100 gram tereyağı > 1,5 su bardağı esmer toz şeker > 4 adet yumurta > 500 gram un tam buğday unu veya buğday unu > 1 paket karbonat > 1 tatlı kaşığı tarçın > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu > 1 küçük kase Antepfıstığı içi (bütün) > 1 küçük kase badem içi (bütün) > 1 küçük kase kurutulmuş …

Devamını oku »

Kestaneli Cupcake

Kestaneli Cupcake Malzemeler: > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı şeker > Yarım su bardağı süt > Yarım su bardağı sıvı yağ > 50 gram tereyağı > 80 gram bitter çikolata > 1 tatlı kaşığı sirke > 1 paket vanilya ve kabartma tozu > 1 su bardağı elenmiş un Kreması İçin: > 1 paket vanilyalı dolgu kreması > Çırpmak için …

Devamını oku »

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Malzemeler: > 1 adet yumurta > 300 gram yufka (1,5 adet) > 42 gram pastırma > 220 gram kaşar Paçanga Böreği Hazırlanışı: Bütün yufkayı 4 eşit parçaya, yarım olanı da 2 eşit parçaya bölün. Pastırma ve kaşar ilave ederek sarın. Su veya yumurta beyazı ile yapıştırın. Yumurtanın sarısını da üzerine sürün. 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin ve …

Devamını oku »

Pikanlı Kurabiye

Pikanlı Kurabiye Malzemeler: > 125 gram tereyağı > 1 su bardağı kahverengi toz şeker > 1 adet yumurta > 2 su bardağı un > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > Bir tutam tuz > 1 küçük kase doğranmış pikan > 2 çorba kaşığı krema > 1 kahve fincanı esmer toz şeker Pikanlı Kurabiye Hazırlanışı: Çukur bir kasede …

Devamını oku »

İrmikli ve Limonlu Kek

İrmikli ve Limonlu Kek Malzemeler: > 1 su bardağı irmik > 1,5 su bardağı süt > 1 çorba kaşığı tereyağı > 200 gram tuzsuz lor peyniri > 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 çorba kaşığı (tepeleme) file badem > 4 adet yumurta > 1 su bardağı toz şeker Kreması İçin: > 1 kutu labne peyniri > 2 çorba …

Devamını oku »

Makowiec

Makowiec (Polonya’nın Mavi Haşhaşlı Tatlı Rulo Ekmeği)  Malzemeler: Hamuru İçin: > 5 su bardağı un > Yarım çay kaşığı tuz > 3 adet yumurta (2 yumurtanın sarısı + 1 yumurtanın tamamı) > Yarım su bardağı toz şeker > Yarım eritilmiş tereyağı > 1 su bardağı süt > 2 çorba kaşığı vanilya özütü > 3 çorba kaşığı kuru maya İç Harcı İçin: …

Devamını oku »

Elmalı Yağsız Kek

Elmalı Yağsız Kek Malzemeler: > 4 adet orta boy elma > 2 adet yumurta > 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 su bardağı esmer toz şeker > 1 su bardağı un > 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi > Bir tutam muskat rendesi > 1 paket kabartma tozu > 1 paket vanilya > Pudra şekeri (Üzeri için) Elmalı Yağsız Kek Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Malzemeler: > 250 gram un > 150 gram margarin > 1 adet yumurta > 6 gram tuz > 6 gram şeker > 2 gram maya Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı: Tüm malzemeyi yoğurun. Tercihe göre şekiller verin. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Devamını oku »