Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » İrmikli ve Limonlu Kek

İrmikli ve Limonlu Kek

5

İrmikli ve Limonlu Kek Malzemeler:

> 1 su bardağı irmik > 1,5 su bardağı süt

> 1 çorba kaşığı tereyağı > 200 gram tuzsuz lor peyniri

> 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

> 1 çorba kaşığı (tepeleme) file badem > 4 adet yumurta

> 1 su bardağı toz şeker

Kreması İçin:

> 1 kutu labne peyniri

> 2 çorba kaşığı fındık kreması

Üzeri İçin:

> Taze yaban mersini > Pudra şekeri

İrmikli ve Limonlu Kek Hazırlanışı:

Sütü sos tenceresine aktarın. Süt kaynayınca irmiği ve tereyağını ilave edin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırarak irmiğin sütü çekmesini sağlayın. Sütlü irmiği ocaktan alın, ılınınca portakal suyunu, lor peynirini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve vanilyayı ilave edin. Tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtalı karışım ile sütlü irmikli karışımı bir kapta birleştirin. En son file bademi ekleyip spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. İrmikli kek karışımını yağlanmış ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Kreması için; Labne ile fındık kremasını (veya ezmesini) bir kapta iyice karıştırın. İrmikli kekin üzerine fındık püresini yayın, taze yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servise hazır edin.

OKU ➤  Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir