Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 20)

Hamur İşi Tarifleri

Cevizli Kömeç

  Cevizli Kömeç Malzemeler 400 gram un 40 gram yaş maya 120 gram ılık su 20 gram toz şeker 120 gram süt 50 gram sıvı yağ 10 gram tuz 300 gram ceviz 25 gram yumurta sarısı 30 gram susam   Cevizli Kömeç Hazırlanışı Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırın. Bir kaba un, sıvı yağ, süt, tuz ve …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Patatesli Börek

  Baklava Yufkasında Patatesli Börek Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo patates 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz Karabiber   Baklava Yufkasında Patatesli Börek Hazırlanışı Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin. Rendelenmiş patateslere ekleyip tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Baklava yufkalarının her birini fırça yardımı ile hafifçe yağlayın.4 yufkayı üst üste getirerek kenarına patatesli …

Devamını oku »

Fırında Mantı Video

Fırında Mantı Tarifi İçin Malzemeler ; Fırında Mantı Hamuru İçin ; 1 su bardağı süt Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Mantı İçi İçin ; 250 gr. kıyma 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Fırında Mantı Üzeri İçin ; 1 ase yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağ 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Nane 2 su …

Devamını oku »

Kış Sebzeli Pizza

  Kış Sebzeli Pizza Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy patates 1 adet küçük boy kereviz 1 ince dilim bal kabağı 5-6 adet Brüksel lahanası 1 kase mantar 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 adet havuç Ispanak yaprakları 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 2 …

Devamını oku »

Yağlı Grissini

  Yağlı Grissini Malzemeler: 3 su bardağı un 100 gram margarin 1 çay kaşığı mahlep Yarım su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı pudra şekeri (tepeleme) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı susam   Yağlı Grissini Hazırlanışı: Unu, mahlebi, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ve susamı hamur yoğurma kabında …

Devamını oku »

Limonlu Kurabiye

  Limonlu Kurabiye Malzemeler: 175 gram un 75 gram nişasta 1 tutam tuz 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 120 gram pudra şekeri 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı karbonat 125 gram tereyağı   Limonlu Kurabiye Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı limon suyunda karbonatı eritin. Unu, nişastayı, tuzu, rendelenmiş limon kabuğunu ve pudra şekerini hamur yoğurma kabında …

Devamını oku »

Mısır Unlu Bisküvi

  Mısır Unlu Bisküvi Malzemeler: 150 gram mısır unu 100 gram un 100 gram tereyağı (yumuşak) 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 2 adet yumurtanın sarısı 100 gram pudra şekeri   Mısır Unlu Bisküvi Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabında unları eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, 1 adet portakalın redenmiş kabuğunu, yumurta sarılarını ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …

Devamını oku »

Pavlova

  Pavlova Malzemeler: 5 adet yumurtanın akı (Yumurtalar büyük boy olmalı) 2 su bardağı pudra şekeri 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya Üzeri İçin: 200 ml. krema 1 paket kremşanti 100 gram labne peyniri Taze çilek   Pavlova Hazırlanışı: Yumurta aklarını mutfak robotuna aktarın, köpük köpük olana dek yüksek devirde 5 dakika boyunca çırpın. Pudra şekerini ekleyin. 10 …

Devamını oku »

Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye

  Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeler: 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı süt İç Malzemesi İçin: 1 çorba kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Üzeri İçin: 1 kahve fincanı damla çikolata   Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı: Unu, pudra şekerini …

Devamını oku »

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Malzemeler: > 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) > Yarım çay bardağı sıvı yağ > 2 çorba kaşığı yoğurt (Tepeleme) > 4 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3-4 su bardağı un İç Malzemesi: > 2 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi > 1 …

Devamını oku »