Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Pikanlı Kurabiye

Pikanlı Kurabiye

19

Pikanlı Kurabiye Malzemeler:

> 125 gram tereyağı > 1 su bardağı kahverengi toz şeker

> 1 adet yumurta > 2 su bardağı un

> 1 çay kaşığı kabartma tozu

> 1 çay kaşığı vanilya > Bir tutam tuz

> 1 küçük kase doğranmış pikan

> 2 çorba kaşığı krema

> 1 kahve fincanı esmer toz şeker

Pikanlı Kurabiye Hazırlanışı:

Çukur bir kasede oda ısısında yumuşamış tereyağını ve 1 su bardağı şekeri mikser yardımı ile krem haline gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip birkaç kez daha çırpın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tuzu ve küçük küçük doğradığınız pikanları ayrı bir kapta karıştırıp harmanlayın. Bu karışımı krem haline getirdiğiniz yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karışımı birbirine iyice yedirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve her hamurun ortasına baş parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlar oluşturun. Bu çukurların ortasını doldurmak için ayrı bir kapta krema ile 1 kahve fincanı şekeri karıştırın. Bu karışımı hamurların ortasındaki boşluklara doldurun. 175 dereceye ayarlı fırında 9-12 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca veya soğuyunca servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir