Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Pikanlı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Pikanlı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

19

Pikanlı Kurabiye Malzemeler:

> 125 gram tereyağı > 1 su bardağı kahverengi toz şeker

> 1 adet yumurta > 2 su bardağı un

> 1 çay kaşığı kabartma tozu

> 1 çay kaşığı vanilya > Bir tutam tuz

> 1 küçük kase doğranmış pikan

> 2 çorba kaşığı krema

> 1 kahve fincanı esmer toz şeker

Pikanlı Kurabiye Hazırlanışı:

Çukur bir kasede oda ısısında yumuşamış tereyağını ve 1 su bardağı şekeri mikser yardımı ile krem haline gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip birkaç kez daha çırpın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tuzu ve küçük küçük doğradığınız pikanları ayrı bir kapta karıştırıp harmanlayın. Bu karışımı krem haline getirdiğiniz yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karışımı birbirine iyice yedirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve her hamurun ortasına baş parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlar oluşturun. Bu çukurların ortasını doldurmak için ayrı bir kapta krema ile 1 kahve fincanı şekeri karıştırın. Bu karışımı hamurların ortasındaki boşluklara doldurun. 175 dereceye ayarlı fırında 9-12 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca veya soğuyunca servis yapın.

Tags: Pikanlı KurabiyePikanlı Kurabiye HazırlanışıPikanlı Kurabiye MalzemelerPikanlı Kurabiye Tarifi
Previous Post

Pikan ve Cranberry’li Pilav

Next Post

Mercimek Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki