Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Balkabaklı Ravyoli

Balkabaklı Ravyoli

33

Balkabaklı Ravyoli Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 250 gram un > 1 kahve kaşığı tuz> 3 adet yumurta

İçi İçin:

> Yarım kilo ayıklanmış balkabağı > 50 gram tereyağı

> 1 adet kuru soğan > 1 tatlı kaşığı adaçayı

> 1 yemek kaşığı tuz > Maydanoz

>1 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı karabiber

Balkabaklı Ravyoli Hazırlanışı:

Un ve tuzu bir kaseye eleyip yumurtaları katın. Hamuru yoğurup, top yapın. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 10 dakika, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurup, üzerine nemli bir bez örterek, yarım saat dinlendirin. Bezi kaldırıp hamuru iki yufka halinde açın. Balkabaklarını küp şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Bir tavada tereyağını eritin, soğanı ilave edip kavurun. Küp şeklinde doğranmış kabakları soğana ekleyin. Baharatlarını da ilave edip kabak yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız yufkalardan birini tezgah üzerine koyup balkabaklı harcı enlemesine ve boylamasına 5 cm ara ile yerleştirin. İkinci yufkayı tezgah üzerindeki birinci yufkanın tam üstüne yerleştirin. Hamur kesici yada keskin bir bıçakla keserek parçalara ayırın. Raviolileri pişirmek için; Büyük bir tencereye 8 – 10 su bardağı su koyup harlı ateşte kaynatın. Raviolileri kaynar suya atıp, tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak 10 dakika, yenecek kıvamda olana kadar pişirin. Raviolileri kevgirle servis tabağına alıp, maydanozla süsleyerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir