Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 2)

Hamur İşi Tarifleri

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan   Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …

Devamını oku »

Sahura ne yapsam?

Köfteli Pizza

Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 saat kala kalkıp kolları sıvayın, bu lezzetler hem doyurucu hem de sizi pek fazla yormayacaklardan… Köfteli Pizza (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 …

Devamını oku »

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Ramazan Pidesi (1 Adet)   Malzemeler: Hamuru için: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Sahura yakışır

Peynirli Mantı

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri   Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz. Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.   Peynirli Mantı (6 Kişilik)   Malzemeler: Hamuru İçin: …

Devamını oku »

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …

Devamını oku »

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası (12 Adet)   Fırın Isısı: 190 Derece   Malzemeler 360 gram un 120 gram yoğurt 150 ml. süt 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 1 tatlı kaşığı tuz 5 gram kuru aktif maya 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi İçin: Yeteri Kadar Peynir (erimeyen) Maydanoz ve kıyma harcı Üzeri İçin: Yumurta sarısı Krema  Hazırlanışı Tüm hamur malzemesini tahta …

Devamını oku »

Otlu Çörek

Otlu Çörek

Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece   Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece   Malzemeler 600 gram kavlıca unu 450 ml. su 250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Biga İçin: 300 ml. su 150 gram kavlıca unu 2 gram kuru aktif maya Başlangıç Hamuru İçin: 70 ml su 70 gram un 14 gram kuru …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz